Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No właśnie.
Na komputerze z testing przejście z apt-get na aptitude odbyło sie bezboleśnie ale na Sid mam dylemat.
Zrobiłem apt-get dist-upgrade , póżniej apt-get autoclean
i po aptitude update
mam:Kod:
debian:/home/morys# aptitude upgrade Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Zapisywanie dodatkowych informacji o stanie... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Budowanie bazy etykiet... Gotowe Następujące pakiety nie są używane i zostaną USUNIĘTE: bug-buddy ekiga eog esound fast-user-switch-applet file-roller gcalctool gconf-editor gdm gedit gedit-common gnome-backgrounds gnome-cards-data gnome-core gnome-games-data gnome-keyring-manager gnome-nettool gnome-system-tools gnome-themes gtk2-engines gtk2-engines-pixbuf gtk2-engines-spherecrystal gtkhtml3.8 gucharmap guile-1.6-libs industrial-cursor-theme libavahi-core4 libcurl3 libdmx1 libecal1.2-6 libedata-cal1.2-5 libedataserverui1.2-6 libeel2-2.14 libegroupwise1.2-10 libexchange-storage1.2-1 libgail17 libgcj7-0 libgnomevfs2-bin libgpod0 libgtkhtml3.8-15 libgucharmap4 libguile-ltdl-1 libiw28 libjasper-1.701-1 libmyspell3c2 libnautilus-burn3 libneon26 libopal-2.2.0 libpoppler0c2 libpoppler0c2-glib libportaudio0 libpt-1.10.0 libpt-plugins-alsa libpt-plugins-v4l libqthreads-12 libservlet2.3-java libsnmp9 libstlport4.6c2 libxklavier10 libxt-java mkisofs python-xdg vino zenity zip Następujące pakiety zostały zatrzymane: liferea 0 pakietów uaktualnianych, 0 instalowanych, 65 do usunięcia i 1 nie uaktualnianych. Do pobrania 0B archiwów. Zwolnione po rozpakowaniu: 182MB. Kontynuować? [Y/n/?]Nie wiem co teraz zrobić ?
Mam i Gnome i KDE
Żle Zrób tak:::::
aptitude update a
potem
aptitude dist-upgrade
KURDE NO i ENTER i GRA
Ha, a na czym polega różnica ?
Chciałem najpierw "bezpiecznie" :)
A teraz:
debian:/home/morys# aptitude dist-upgrade Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Zapisywanie dodatkowych informacji o stanie... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Budowanie bazy etykiet... Gotowe Następujące pakiety nie są używane i zostaną USUNIĘTE: bug-buddy ekiga eog esound fast-user-switch-applet file-roller gcalctool gconf-editor gdm gedit gedit-common gnome-backgrounds gnome-cards-data gnome-core gnome-games-data gnome-keyring-manager gnome-nettool gnome-system-tools gnome-themes gtk2-engines gtk2-engines-pixbuf gtk2-engines-spherecrystal gtkhtml3.8 gucharmap guile-1.6-libs industrial-cursor-theme libavahi-core4 libcurl3 libdmx1 libecal1.2-6 libedata-cal1.2-5 libedataserverui1.2-6 libeel2-2.14 libegroupwise1.2-10 libexchange-storage1.2-1 libgail17 libgcj7-0 libgnomevfs2-bin libgpod0 libgtkhtml3.8-15 libgucharmap4 libguile-ltdl-1 libiw28 libjasper-1.701-1 libmyspell3c2 libnautilus-burn3 libneon26 libopal-2.2.0 libpoppler0c2 libpoppler0c2-glib libportaudio0 libpt-1.10.0 libpt-plugins-alsa libpt-plugins-v4l libqthreads-12 libservlet2.3-java libsnmp9 libstlport4.6c2 libxklavier10 libxt-java mkisofs python-xdg vino zenity zip Następujące pakiety zostaną automatycznie USUNIĘTE: liferea-xulrunner Następujące pakiety zostaną USUNIĘTE: liferea-xulrunner Następujące pakiety zostaną uaktualnione: liferea 1 pakietów uaktualnianych, 0 instalowanych, 66 do usunięcia i 0 nie uaktualnianych. Do pobrania 866kB archiwów. Zwolnione po rozpakowaniu: 182MB. Kontynuować? [Y/n/?]
To chyba to samo.