Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
moze ktos to sprawidzc ?
www.hsqvyrpzeh.info/?ubaaao.jpg
Dzisiaj dostałem podobną wiadomośc od kumpla (ale nie wiem czy on wie że to wysłał) - też link do pliku jpg, prowadzący pod ten sam adres. Niby pusto (pod małpą bez wtyczek), ale z ie (czy wogóle windowsa) to bym nie ryzykował :-)
Ja dostalem dzis takie 3 wiadomosci. Roznily sie nazwa obrazka. Podejrzewam, że to kolejna proba ataku na uzytkownikow GG.
(Jesli zarazi nam komputer, link zostaje wyslany do wszystkich userow na GG. W nagorode dostajemy tymczasoweo bana na numer za spam od gadu gadu i niemozemy wysylac wiadomosci)
Zgadza się. To pewnen robak GG. Nie wiem czy szkodzi, ale nie jest przyjemny. Polecam nie instalować GG ale wybrać jakiś alternatywny komunikator z obsługą GG. Wtedy nie powinniśmy rozprzestrzeniać tego gówna.
luka na IE, najnowszego firefoxa nie łapie :P (testtowanie XP && debian && ubuntu (na debianie była stara wersja 2.0 ) więc byle nie używac IE, a jak już to wylaczyc javascript i activeX i lajt....
duzo sie ich ostatnio porobilo
Opera 9.02 pod XP nie lapie :]
pzdr
jest tam js, który instaluje trojana, oczywiście wszystko tylko pod IE (żeby się "załapać" wystarczy zmienić User-Agent przeglądarki).
http://www.room-303.com/blog/2006/12/26/nowy-trojan-na-gadu-gadu/
lisek 1.0.7 łapie :-)