Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zastanawia mnie fakt ponieważ XGL został stworzony przez Novella poniekąd a ta firma preferuje środowisko Gnome. Czy to oznacza że pełne wsparcie XGLa dotyczy tylko tego środowiska graficznego?
http://kaszak.jogger.pl/2006/09/30/konkurencja-dla-compiza/ - obejrzyj screeny :)
No, ale co mam z nich wnioskować że to KDE? Napisałem takiego posta ponieważ zastanawiam się czy zainstalować system z Gnome czy KDE. Na razie siedzę na Windows i medytuję :) To co mnie zniechęciło w Gnome to wygląd ikonek w OO. Takie jakieś szarawe z kolei w KDE wyglądają "bajecznie" Da się w ogóle je w Gnome zmienić? Za Gnome przemawia to że jest lżejszy co dla mnie stanowi jakby priorytet. Sam nie wiem na co się zdecydować jak już na samą myśl KDE 4 ślinka cieknie. O fe klawiaturę zapaćkałem :)
Powiem tyle, że wszystkie wynalazki typu beryl/compiz i co tam jeszcze są niezależne od środowiska graficznego. Będą działać zarówno na KDE jak i na Fluxboxie.
...Będą działać zarówno na KDE jak i na Fluxboxie.
I to chciałem usłyszeć. Byłem przekonany że w Gnome jest lepiej wspierany i są mniejsze problemy z funkcjonowaniem, więc może zostanę przy KDE.