Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

matka przelozona
a wiec zabieram seiz a konfigracje tego czegos
moj .ideskrc
table Config FontName: arial FontSize: 12 FontColor: #ffffff Locked: false Transparency: 0 Shadow: true ShadowColor: #000000 ShadowX: 1 ShadowY: 2 Bold: false ClickDelay: 200 IconSnap: true SnapWidth: 55 SnapHeight: 100 SnapOrigin: BottomRight SnapShadow: true SnapShadowTrans: 200 CaptionOnHover: false end table Actions Lock: control right doubleClk Reload: middle doubleClk Drag: left hold EndDrag: left singleClk Execute[0]: left doubleClk Execute[1]: right doubleClk end
do .idesktop wrzucilam ikonki z idesk-extras-1.36.tgz a on mi cagle przuy probie odpalenia wali......
No icons loaded!! .idesktop is empty or contains invalid icons
ani te ionki nie sa chyba zle ani ten atalog nie jest pusty awiec....

Członek DUG

W katalogu idesktop musisz mieć plik opisujący odpowiednią ikone:
np ja mam .idesktop/xmms.lnk jego zawartość:
table Icon Caption: xmms Icon: /home/rafal/dokumenty/ikony/xmms-tony3.png X: 67 Y: 598 Command[0]: xmms Command[1]: idesktool xmms.lnk end
Do /usr/bin skopiuj idesktool (z idesk-extras-1.36.tgz ) dzieki temu po dwukrotnym kliknieciu prawym przyciskiem na ikone otworzy sie przydatne okienko :)

matka przelozona

Członek DUG

Głupia sprawa :/ robiłem porządki w na dysku i wywaliłem ten config bo nie uzywam juz ideska, sorka