Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Właśnie zainstalowałem sobie Debiana Testing, KDE 3.5.3 i skonfigurowałem sobie neostrade,ale jest mały kłopot. Zanim się połączę z internetem wszystko chodzi ładnie, ale po połączeniu już nie: np. Kate zaczyna się uruchamiać, ale wyświetla się dopiero po 10 min., albo wcale, to samo z Konquerorem (czasami) i innymi programami, no i z Centrum sterowania. Nie wiem w czym jest przyczyna. Mam Athlona 1,8GHz, więc z kompem to raczej nic nie jest. Na dodatek, gdy włączam komputer to mam loterią, albo KDE się włączy, albo zatrzyma na którymś punkcie z okna startowego. Nie wiem co robić
Sprawdź czy przypadkiem nie usunąłeś interfejsu loopback w /etc/network/interfaces
Od początku go nie miałem, bo przy instalacji Etcha nie konfigurowałem karty sieciowej, aby nie czekać w czasie instalacji na to, aż sprawdzi pliki na serwerze lustrzanym (bo aby neostrada działała muszę miać zainstalowany system). Gdy miałem Knoppixa interfejs loopback był i właśnie i gdy dodawałem do /etc/network/interfaces wpisy na neostradę zdziwiłem się, że go nie ma. Spróbuje dodać.
Edit 8.03.2006 - 15:47
Na razie chodzi wszystko ładnie. Dzięki za pomoc