Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

...Debek fajny, ale jakoś nie mogę go okiełznać do końca. Jak jedno zrobię, to cioś innego nie działa :/ Tak się właśnie przymierzam do Kubuntu - w nim na moim lapku wszystko działa out of box - nic nie trzeba instalować i konfigurować. Jak myślicie - dobra to dystrybucja będzie dla noobka jak ja?

matka przelozona

Bicycle repairman

...Debek fajny, ale jakoś nie mogę go okiełznać do końca. Jak jedno zrobię, to cioś innego nie działa :/ Tak się właśnie przymierzam do Kubuntu - w nim na moim lapku wszystko działa out of box - nic nie trzeba instalować i konfigurować. Jak myślicie - dobra to dystrybucja będzie dla noobka jak ja?
Lepszej nie znajdziesz, wal w ciemno.

Członek DUG

Członek DUG

Ja nie napisałem, że nie wrócę ;P Po prostu na razie nie mam kompletnie czasu na zabawę w debianizację mojego notebooka, a potrzebuję go do pracy ;P Za jakiś czas na pewno wrócę, bo mi się spiralka podoba ;)

Członek DUG

Członek DUG
Możesz przecież siedzieć na Kubuntu i odwiedzać to forum. Przetestowałem dokładnie Kubuntu i doszedłem do wniosku, że to tylko lekko przekombinowany Debian. Takie same nazwy pakietów, takie same configi w takich samych miejscach. 99% opisów dla Debiana działa też na Ubuntu i na odwrót (np. odpalanie giej pod XGLem). Tu na pewno dostaniesz bardziej profesjonalną pomoc niż np. na forum.ubuntu.pl. Dlatego nie żegnam

Ojciec Założyciel
misioooo - popatrz na podpisy, masz czadmana też z wrocławia, zgadajcie się, podjedź do niego z lapkiem, pół godziny roboty i wsio gotowe. Jeszcze darmowej wiedzy nałapiesz :D

prawiczek erotoman
a jak spotkanie wiadomo cza wypić same kożysci od miejscowy zjazd

Członek DUG

Piwo DUG

NO tak wracja i odchodza znam takich bo sie i podoba nowe distro wyglad i styl najpiekniejsza zecza to czrna konsola a potem po cieszkim trudzie system na bacznosc stoi http://www.kde-look.org/ a tu masz linkacz ktory twoj debian o zdobi>Ja nie widze nic
procz debiana to jest to czego szukalem od 2 lat debian rzadzi

Członek DUG

Członek DUG

jam Ci jest z Krakowa
Dopiero zaczynam zabawe z Debianem, wielokrotnie zaczynałem zabawe z linuxem, al ezawsze coś mi przeszkadzało.
Miałem kilka dystrybucji ale muszę powiedzieć że Debian najbardziej mi leży,
Myślałem że SUSE to jest to, ale niestety po dwóch dniach prób odpalenia MySQL z linii komend się poddałem, Kolega polecił mi Debiana i na razie walcze, pare rzeczy jeszcze mnie w tym systemie dziw :) ale po mału do przodu :)
pozdr

Członek DUG

A ja mam takie małe zapytanie kto jest z Krakowa ??
ja jestem. a ty misiooo nie uciekaj. jak ktoś wyżej napisał ubuntu to prawie debian więc możesz by na tym forum. więc nie żegnaj się z nami

Członek DUG

Ja też nie daleko. ;) I jeszcze parę (parenaście?) osób z Krakowa i okolic na tym forum się znajdzie. :)

Piwo DUG

Nie wiem czy to jest prawda slyszalem,ze stolice przeniesli do Warszawy,a inteligencje do Krakowa i chyba zapomnieli o Debianie

Członek DUG

Moderator

Ja być z cesarsko-królewskiego miasta stołecznego. A kto robi impre to przyjde z jaką czystą ;]

Dzięcioł

A ja mam takie małe zapytanie kto jest z Krakowa ??
ja spedzam łikendy w kraku, od wrzesnia do poznego czerwca :]
a tak pozatym gorlice od krakowa nie daleko :] moze jakis zjezdzik integracyjny ;), bo z tego co widzialem na tym forum to zabarz sie do tego nikt nie pali, z gorlickiego to wyszla dwu osobowa kawka u Bodzia w biurze :) z bardzo wesolym akcentem na dzien dobry <lol2>
@misiooooo jako prorok przepowiadam Ci ze wrucisz szybciutko do Debianka. Nim sie obejrzysz a Debian znow zagoryje nad Twoim dyskiem umiejscowionym w /dev/hdx wraz z cala swita :]

Członek DUG
Wraz z jedzeniem wzrasta apetyt ;) . Mi tam na początku podobał się Aurox. Mało do konfiguracji. Praktycznie wszystko działało. Z czasem okazało się, iż ma na mój gust więcej wad niż zalet. A ja od zawsze chciałem mieć Debiana. Wiecie, rozumiecie. Takie dystro dla znawców. A tu figa. Nawet taki lamer jak ja potrafi sobie dać z nim radę. Nawet jajco skompilowac.
Dobra. Ad rem, ad rem.
Linux nie jest dla idiotów. Kiedys w biurze zmieniłem paniom tapetę na taka z napisem:" Uwaga ten komputer ma WIRUSA, nie dotykać klawiatury, bo możesz sie zarazić". Panie w biurze nie dotykały komputera.

Piwo DUG

Powiem tak--------------
Auroxa mam dosc zaleznosci sypaly po roku czsu powiedzialem dosc
Mandrake10.1 moj przodowy chwala
Debian chyba napewno sie z dnia na dzien bardziej lubimi i szanujemy.Dystrybucja poszukiwana bardzo mi wsiadla na moj komp i na moja tepa pale chyba bedziemy napewno bardzo dobrymi kolegami na dobre i zle. Debian otworzyl mi mozg na myslenie i chyba oto chodzi
P.S pozdro wsio was

Członek DUG

najlepszy jest dos. żadnych niespełnionych zależności nic do konfigurowania szybko się uruchamia i ma najlepsze gry na świecie.
misiooo wkońcu zostajesz na forum czy nie bo coś nie piszesz. nawet jak zmienisz distro to i tak zostań na forum. nie uciekaj

Członek DUG

Cybek ja nie pisałem, że forum opuszczę ;P
Przepraszam jeśli źle zrozumieliście. Chodziło mi, że (na razie) opuszczę grono debian-userów ;P Na forum zostanę, bo kto będzie spamował postami z mądrymi pytaniami (głupich ponoć nie ma?) - wykluczając przedmówcę ;P

Członek DUG

No i mam Kubuntusa ;) Niestety nie zapodał sterów do grafiki automagicznie ;)

Członek DUG
No i mam Kubuntusa ;) Niestety nie zapodał sterów do grafiki automagicznie ;)
Wybróbuj Automatixa albo EasyUbuntu :http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=177646, http://easyubuntu.freecontrib.org/