Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
W temacie Rangi temat się już rozmywa. Dlatego też zgodnie z wolą Bodzia zakładam ten temat. Bo nam temat o rangach Bodzio zamknie.
++++
Zgodnie z wolą Czadmana , trochę treści dodam. Ano zauważyłem, iż mimo starań moich, aby Opera była identyfikowana jako IE, nie udaje się mi tego zrobić. Da się jakoś. Muszę jeszcze przetestować Konquerora.
W temacie Rangi temat się już rozmywa. Dlatego też zgodnie z wolą Bodzia zakładam ten temat. Bo nam temat o rangach Bodzio zamknie.
To może jeszcze jakąś treść dopiszesz? :)
Zgłaszam, że mi openbsd nie identyfikuje, pojawia się pytajnik. Może da sie do tego silnika dodać aby ikonkowało openbsd?
Mozilla/5.0 (X11; U; OpenBSD i386; en-US; rv:1.8.0.4) Gecko/20060605 Firefox/1.5.0.4
Fajnio by było. :)
Edit.
Dorzucę ikonki do kompletu.
albo
Jeśli byś mogła BiExi podłubać coś przy tym było by fajnie. :)
Może brakuje innych systemów/dystrybucji. Moim zdaniem skoro już jest ten plugin, dobrze by było gdyby był możliwie kompletny.
ja teraz powinienem mieć winde 98 :)
EDIT: heh dziala, tak zostawiam :D
Ciekawe z czego jadę Ja :>
Edit:
Ehh. Do kitu. Nadal mam linuksa ;-)
:) No i szał ogarnał Dug ;) Napisz post, a kawdracik prawde Tobie powie ;) :D (no i mozna nabijac posty by miec lepsza range ;) :D:D:D:D )
ech upał daje się we znaki :)
Jak mogę zrobic sobie, żeby pokazywało np. że mam winde a mam debka?
tutaj masz rozszerzenie ktore potrzebujesz
https://addons.mozilla.org/firefox/59/
EDIT: Kurna cos zepsułem. Gdzie moja winda 98 ? :D
Albo about:config
general.useragent.extra.firefox i chyba jeszcze general.useragent.extra.firefoxComment
Ja powinienem miec dosa hehe :]
szkoda, że nie rozpoznaje dystrybucji :(
ta, chyba że WinXP i Win98 ;)
A mnie seamonkey identyfikuje jako mozillę. Rozumiem, że jest to kontynuacja mozilli-suite, ale wcale mi się to nie podoba, bo seamonkey ma ładniejszą ikonkę. :P
Edit:
Ale bardzo fajnie, że zrobiliście tę identyfikację. Teraz widać przynajmniej kto jest szpiegiem microsoftu, hehehe.
Mojej identyfikacji nikt nie przebije :p
hm :D jak to zrobiłes?:>
Na forum SuSE rozpoznaje dystrybucje, ale pod warunkiem, że nie jest post z Opery, bo wtedy tylko pingwinek. Pewnie trzeba rozpisać kod.
EDYcja
Jednak ten agent w FF działa. Wyświetliło, że mam IE i XP. A ja tu siedzę na Debianie i FF.
2. We wtyczce FF można wstawić sobie swoje dane, jaka przeglądarka.
racja :d działa ten User agent switcher (w wersji 0.6.8 )
a mnie działa tylko połowicznie, normalna identyfikacja -zgoda, ale wszedłem na stronę lexpolonica to zgodził się na wejście online i dalej stop. Widać te dziabągi napisali stronkę tylko dla IE
Na forum SuSE rozpoznaje dystrybucje, ale pod warunkiem, że nie jest post z Opery, bo wtedy tylko pingwinek. Pewnie trzeba rozpisać kod.
w Operze też się da :)
ostatnio to wyczytałem - zamykamy Operę, otwieramy używany przez nas plik językowy, znajdujemy wpis
Language=pl
(względnie inny język) i zamieniamy na
Language=Debian; pl
Włączamy Operę i cieszymy się jak dziecko ponieważ nasza Opera przedstawia się
Opera/9.00 (X11; Linux i686; U; Debian; pl)
a pod postami mamy od teraz piękną spiralkę. :)
a pod postami mamy od teraz piękną spiralkę. :)
dzięki za opis, mamy wszędzie ale póki co nie tu ;-)
a co powiecie na moje ??
kaszak696, adamos: mówimy o dwóch różnych modach. w phpBB by Przemo rozpoznaje distro, tutaj nie (jeszcze).