Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2006-06-16 16:39:29

jumanji - Członek DUG

jumanji
Członek DUG
Serwis

Bill Gates odchodzi z mikromiekkich...

http://biznes.onet.pl/14,1342184,,3254,ft.html

teraz pytanie, kto przejmie mikromiekkich i jaki to bedzie mialo wplyw na linuxa? czy bedzie to Steve, ktory non stop zachowuje sie jakby byl na koncercie heavy-metalowym? czy moze Bill ma kogos w zanadrzu??

..:: odważni nie żyją wiecznie. ostrożni nie żyją wcale.
..:: linux registered user #372947

#2  2006-06-16 17:10:08

kaszak696 - Członek DUG

kaszak696
Członek DUG
Serwis

Re: Bill Gates odchodzi z mikromiekkich...

Nikt ich nie przejmie. To będzie spólka podzielona (poszarpana?) między udziałowców, a kierować nią będzie chyba rada nadzorcza (w której BG [URL=http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=4193]pozostanie[/URL]).

http://images3.fotosik.pl/103/116624a3ce1555a7.gif
Linux registered user #423419

#3  2006-06-16 17:18:51

Zbooj - Dark Sith

Zbooj
Dark Sith

Jak odda potrzebującym całą kasę którą ukradł/zarobił to go polubię :P

#4  2006-06-19 09:22:51

Usnar - Członek DUG

Usnar
Członek DUG

Och juz nie gadajcie tak, ze Bill jest taki zly i wogole. Nie rozumiem dlaczego tak wielu ludzi narzeka na billa i jego system. Powiedzcie mi czy znacie drugi system, ktory jest tak latwy w obsludze za tak naprawde nieduze pieniadze. To jest tylko 330zl. A tak naprawde instalacja jakichkolwiek urzadzen na windowsie jest wlasciwie intuicyjna, wiekszosc urzadzen to wlasciwie sama sie instaluje. Wiele razy bill obiecywal, ze komputerem bedzie sie umial posluzyc kazdy i to mu sie udalo.

Tak samo windows 2003 server. Owszem troche kosztuje, ale tez jest to system bardzo bezpieczny i praktycznie bezawaryjny. Tam jakiekolwiek bugi sa szybko rozpracowywane przez programistow microsoftu. No i konfiguracja jest naprawde bajecznie prosta. A systemy te tez potrafia dzialac bezawaryjnie przez wiele miesiecy. Sam sie kilkoma opiekuje i wiem co mowie.

Z drugiej strony to gdybym nie zajmowal sie debianem to jednak z wieloma rzeczami trudniej byloby mi sobie poradzić. Jednak dzieki temu ze konfiguruje sie rozne urzadzenia na linuxie to widac jak wiele rzeczy w windowsie jest branych wlasnie z opensource, tyle ze micro cos tam dopisze i pozniej sprzedaje za grube pieniadze, a ze nie chca ujawnic kodu zrodlowego to nikt nie moze im udowodnic ze tak jest (takie moje gdybanie :).

#5  2006-06-19 09:36:14

azhag - Admin łajza

azhag
Admin łajza

Och juz nie gadajcie tak, ze Bill jest taki zly i wogole.

(...)

wiele rzeczy w windowsie jest branych wlasnie z opensource, tyle ze micro cos tam dopisze i pozniej sprzedaje za grube pieniadze, a ze nie chca ujawnic kodu zrodlowego to nikt nie moze im udowodnic ze tak jest (takie moje gdybanie :).

W jednym poście zarzucasz Gatesowi kradzież i go bronisz.

Błogosławieni, którzy czynią FAQ.
opencaching :: debian sources.list :: coś jakby blog :: polski portal debiana :: linux user #403712

#6  2006-06-19 09:38:48

Usnar - Członek DUG

Usnar
Członek DUG

Jaka kradzierz?!!!

Jezeli ktos korzysta z opensource to to nie jest kradzierz.

#7  2006-06-19 09:40:28

Kowall_ptk - wieczny student

Kowall_ptk
wieczny student

Ale jakby nie liczyć przelicznik możliwości/cena to Linux bije syfa na głowę. Masz rację, że komputerem potrafi się posłużyć każdy, ale niezależenie, czy jest tam windows, czy  linux. Bardzo często słyszę: "Kowall, jak to zainstalować?". A co do stabilności win2k3. Owszem, ale za 15 000 PLN. Mnie nie stać.

W Linuksie się da, tylko trzeba wiedzieć jak!

#8  2006-06-19 09:42:30

azhag - Admin łajza

azhag
Admin łajza

Jaka kradzierz?!!!

A wiesz co np. licencja GPL o tym myśli? Wiesz jaka jest idea Open Source czy Free Software?
Korzystać można do woli. Pod warunkiem, że daje się korzystać do woli innym.

Błogosławieni, którzy czynią FAQ.
opencaching :: debian sources.list :: coś jakby blog :: polski portal debiana :: linux user #403712

#9  2006-06-19 10:02:57

Zbooj - Dark Sith

Zbooj
Dark Sith

Jak kogos nie rusza komercyjne oprogramowanie to polecam przyjrzec sie firmie Prokom :> kazda kolejna wersja Płatnika jest coraz bardziej popier..na i niezrozumiala w obsludze a do tego pełna błędów.
ZUS (czytaj: my wszyscy) płacimy za nia coraz wiecej.

Z tego co wiem 10 wersji płatnika kosztowało ponad 10 mln złotych. A to tylko mały programik do rozliczen - który średnio zdolna grupa programistow moglaby napisac.
A wiecie na jakim systemie chodzi to cacko :>
Zgadnijcie :>

#10  2006-06-19 10:06:07

Bodzio - Ojciec Założyciel

Bodzio
Ojciec Założyciel
Serwis

Ja jeździłe ostatnio dość często do córki na klinikę na Banacha w Warszawie, i chcąc nie chcąc przejeżdżałem koło ich gmachu.
Dobrze napisałem - gmachu. Wiecie czyim kosztem to wystawili ?

Debian jest lepszy niż wszystkie klony
Linux register users: #359018
http://www.freebsd.org/gifs/powerlogo.gif
Beskid Niski

#11  2006-06-19 10:51:15

Zbooj - Dark Sith

Zbooj
Dark Sith

Rencistów i emerytów :>

#12  2006-06-19 10:51:16

AgayKhan - Członek DUG

AgayKhan
Członek DUG
Serwis

Jaka kradzierz?!!!

Jest, jeśli ktoś łamię licencję GPL, to jest przestępcą.

born to be root
linux register user #362473

#13  2006-06-19 12:29:08

Usnar - Członek DUG

Usnar
Członek DUG

ok zostawmy juz ta licencje, z tego co wiem to korzystac mozna z opensource i tez mozna go sprzedawac po przerobkach ale trzeba udostepnic zrodla i to nie tego co sie dopisalo tylko to co bylo opensource. Ale niewazne.

A co do prokom to kurde ja nie rozumiem jak mozna bylo dopuscic do czegos takiego. Po prostu mamy nastepny przyklad jak marnotrawi sie publiczne pieniadze. Powiem wam, że są dziedziny naszej gospodarki gdzie pieniedzy nie rozpiepsza sie w takim stopniu jak to sie dzieje np w ZUS (wiem bo sam pracuje w panstwowce, przy okazji sie nie dziwcie ze w panstwowce wszyscy pracuja tak jak pracuja skoro wyplaty sa takie jakie sa, tez by sie wam nie chcialo). Nie musze tego tlumaczyc nikomu kto raz widzial jak wygladaja gmachy prokomu bo jeden widzialem w wawie a drugi w gdyni i jeden jest wiekszy od drugiego, a podobno w poznaniu tez jest. Zeby tyle osob pracowalo nad czyms co jest totalnie niezrozumialem w obsludze to po prostu krew czlowieka zalewa. Nasi wspaniali politycy wydali kupe forsy na cos na czym sie nie znaja, spotkania pewnie odbywaly sie przy wodce i dziwkach i dlatego mamy to co mamy, a nasi pojechali na wycieczki zagraniczne i tak to sie u nas robi. Zreszta wystarczy poczytac gazety i juz wiadomo co i jak. Jednak zaznaczam ze nie wszyscy sa po jednych pieniadzach, czego przykladem jest moj zaklad :) kurde gdzie ja mialem ta puszke z wazelina :)

#14  2006-06-19 13:29:51

jumanji - Członek DUG

jumanji
Członek DUG
Serwis

hehe prokom, ja od 5 tygodni jezdze obok gmachu mikromiekkich :D i zawsze sie zastanawiam czemy ze soba sprayu nie wzialem :]

..:: odważni nie żyją wiecznie. ostrożni nie żyją wcale.
..:: linux registered user #372947

#15  2006-06-19 13:59:09

Usnar - Członek DUG

Usnar
Członek DUG

o i to jest swietny pomysl, tyle ze tam sa utrudnienia bo wszedzie dookola sa kamery.

#16  2006-06-19 14:05:43

Bodzio - Ojciec Założyciel

Bodzio
Ojciec Założyciel
Serwis

Ja jak byłem szkutem to robiłem tak:
wiecie co to proca ? - dobra,
kupowałem szkalną lufkę do papierosów, zatapiałem jeden koniec nad gazem. Cześć końówki rozgrzewałem i dmuchnąłem w to. Powstawał fajny balonik. To się napełniało atramentem, albo kolorowym tuszem i zatapiało z drugiej strony. Ech, dzisiaj są odpowiednie korki, silikony i nie trzeba zatapiać.
Tak zrobioną bąbkę wyrzucało się z procy w odpowiednim kierunku z wiadomym skutkiem :D

Debian jest lepszy niż wszystkie klony
Linux register users: #359018
http://www.freebsd.org/gifs/powerlogo.gif
Beskid Niski

#17  2006-06-19 14:08:28

Usnar - Członek DUG

Usnar
Członek DUG

fiu fiu widze ze na tym forum mamy specjalistów w wielu dziedzinach, kurde musze to wyprobowac :)

#18  2006-06-26 09:14:16

voti - Votisław Naczelnik

voti
Votisław Naczelnik

Mogę pomóc w sprawie motocykli :)

Registered Linux User #383763

Stopka forum