Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2006-05-28 09:49:32

terefere - Członek DUG

terefere
Członek DUG
Serwis

Kino Bambino i Skype :D

Amerykański współpracownik "Instytutu Otwartego Społeczeństwa" może zostać skazany za pomoc opozycji w korzystaniu z komunikatora internetowego Skype. Oficjalnym powodem aresztowania jest "organizowanie nielegalnych kanałów łączności".

Szczegółów sprawy organa ścigania nie ujawniają, ale mowa jest o narażeniu na straty białoruskiego operatora telefonicznego, Biełtelekom, który ma monopol na łączność. Zgodnie z wyliczeniami KGB straty, jakie poniósł narodowy monopolista przez wykorzystywanie połączeń internetowych zamiast telefonicznych, wyniosły 100 000 dolarów.

Nie jest to pierwszy przypadek oskarżenia o korzystanie z komunikatora internetowego w prywatnych i komercyjnych celach. Zgodnie z białoruskim prawem wszystkie połączenia telefoniczne muszą być zestawiane przez państwowego operatora. Wykorzystanie innych, międzynarodowych sieci, traktowane jest jako przestępstwo podpadajace pod paragraf kodeksu mówiący o "spowodowaniu strat bez pozostawienia śladów kradzieży" lub "prowadzeniu działalności bez koncesji lub bez pozwolenia".

Nigdy się niektórych rzeczy nie dowiesz, jeśli na niektóre pytania samemu sobie nie odpowiesz - STFW

#2  2006-05-28 10:09:13

cespenar - Członek DUG

cespenar
Członek DUG

Re: Kino Bambino i Skype :D

To jest chore. Po prostu przeraza mnie swiadomosc, ze w XXI wieku na swiecie (i to jeszcze tak blisko nas!) moze istniec taki terror.

Linux registered user #346191
Powered by Debian GNU/Linux amd64 Sid @ ASUS A6Km-Q015: AMD Turion 64 1.8Ghz, 1Gb RAM, GeForceGo 7300TC, 80Gb HDD, WXGA 15.4"

#3  2006-05-28 10:19:55

azhag - Admin łajza

azhag
Admin łajza

Dodajmy też, ze karalne jest posiadanie konta bankowego w obcym państwie.
Chore. I przerażające. Niekoniecznie w tej kolejności.

Błogosławieni, którzy czynią FAQ.
opencaching :: debian sources.list :: coś jakby blog :: polski portal debiana :: linux user #403712

#4  2006-05-28 10:40:57

AgayKhan - Członek DUG

AgayKhan
Członek DUG
Serwis

Przeglądacie czasami fora Onetu? Mi się źle robi, jak jacyś debila, korzystając z internetu i wolności w Polsce, mogąc sobie bez problemu zainstalować Skype czy też inne imperialistyczne wynalazki, piszą jak to w Białorusi jest cudnie, jaki wolny kraj, jaki Łukaszenko dobry i jak tam walczy się skutecznie z amerykańskim imperializmem.
Mam tylko nadzieję, że ten debil Łukaszenko nie stwierdzi nagle, że Linux jest antyimperialistyczny i ma być obowiązkowym OS w tym debilnym kraju.
Ale Linux to wolność, nie da się go upolitycznić.

born to be root
linux register user #362473

#5  2006-05-28 10:53:23

Bodzio - Ojciec Założyciel

Bodzio
Ojciec Założyciel
Serwis

U nas też tak było - Wy nie pamiętacie, ja pamiętam

Debian jest lepszy niż wszystkie klony
Linux register users: #359018
http://www.freebsd.org/gifs/powerlogo.gif
Beskid Niski

#6  2006-05-28 10:54:51

terefere - Członek DUG

terefere
Członek DUG
Serwis

Mam tylko nadzieję, że ten debil Łukaszenko nie stwierdzi nagle, że Linux jest antyimperialistyczny i ma być obowiązkowym OS w tym debilnym kraju.

Myśle że to jest raczej niemożliwe a to z powodu iż na przykładzie białoruskiej telekomunikacji można wyciągnąć jeden wniosek... Takie działania mają na celu nic innego jak ułatwienie kontroli białorusinów... linux raczej w tym by nikomu nie pomógł gdyż jest otwartym oprogramowaniem i jak sam stwierdziłeś upolitycznić się go nie da.

Z drugiej strony by był to ciekawy eksperyment... społeczeństwo wychowane na linuksie za 10 15 lat widzieli byśmy efekty tego procesu.

Co do onetu... brrrrr... tego sie nie da przeglądać.

Nigdy się niektórych rzeczy nie dowiesz, jeśli na niektóre pytania samemu sobie nie odpowiesz - STFW

#7  2006-05-28 11:15:09

AgayKhan - Członek DUG

AgayKhan
Członek DUG
Serwis

U nas też tak było - Wy nie pamiętacie, ja pamiętam

Ja mam 32 lata. To troszkę pamiętam. Mieszkałem przy trasie Warszawa-Gdańsk i pamiętam jak wozy pancerne w stanie wojennym zatrzymały się przy naszej szkole.
A na modem trzeba było mieć zezwolenie MSW.
Sklerozy nie mam.
Byłem w '87 roku w Grodnie ( stamtąd pochodzą moi dziadkowie, pradziadkowie z Krymu przybyli tam zaraz po I wojnie światowej). I jak na tamte czasy, to w porównaniu z Polską to była łameryka. Mięso było w sklepach do kupienia!!!!
A że ludzie myślą żoładkiem, to się nie dziwię, że Białorusini chcą powrotu komuny.
Napis na murze w Białymstoku
"Niech żyje Białoruś"
dopisek
"ale co to za życie"

born to be root

#8  2006-05-28 11:21:03

synchro - Członek DUG

synchro
Członek DUG

Słowo na niedzielę.

http://www.ack.most.org.pl/

A gdy czytam, że w Europie, czy tzw. "Polsce" jest wolność, to mnie normalnie szlag trafia na miejscu. Jeżeli ktoś tylko siedzi na dupie i własne opinie nt. otaczającego świata wyrabia sobie w oparciu o telewizyjne audycje, to od siebie mogę tylko współczuć i życzyć powodzenia. Pracujcie i płaćcie podatki.
Z wyrazami współczucia.
dandeb
P.S.
"Państwo policyjne, to takie państwo, w którym policjant zarabia więcej niż nauczyciel." WIL

#9  2006-05-28 11:26:24

AgayKhan - Członek DUG

AgayKhan
Członek DUG
Serwis

Słowo na niedzielę.

http://www.ack.most.org.pl/

Bardzo obiektywne źródło informacji. Może też blood & Honour podać? Jak to Żydzi i katolicy niewolą Polskę?

A gdy czytam, że w Europie, czy tzw. "Polsce" jest wolność, to mnie normalnie szlag trafia na miejscu. /.../
Z wyrazami współczucia.
dandeb
P.S.
"Państwo policyjne, to takie państwo, w którym policjant zarabia więcej niż nauczyciel." WIL

Wybacz, ale po godzinie policyjnej w stanie wojennym ja odczuwam dzisiejszą POlskę jako kraj wolny.

born to be root

#10  2006-05-28 11:30:32

synchro - Członek DUG

synchro
Członek DUG

Bardzo obiektywne źródło informacji. Może też blood & Honour podać? Jak to Żydzi i katolicy niewolą Polskę?

Stary, wydaje mi się, że trochę przegąłeś.
Ale nic to. Nie będę się więcej wypowiadał. Życzę szczęścia.

#11  2006-05-28 11:37:06

AgayKhan - Członek DUG

AgayKhan
Członek DUG
Serwis

Stary, wydaje mi się, że trochę przegąłeś.
Ale nic to. Nie będę się więcej wypowiadał. Życzę szczęścia.

Przepraszam. Serio. W końcu możesz czerpać informacje skąd chcesz. Twoja sprawa. Do więzienia Ciebie nie wsadzimy.
Proszę o przebaczenie.

born to be root

#12  2006-05-28 12:34:20

Lorenzo - Moderator

Lorenzo
Moderator

Niestety ja ciągle się czuje zniewolony tym wynalazkiem powstałym przy wódce w magdalence.

A jak ktos pragnie zaczerpnąć rzeczowych informacji o świecie to proponuje zajrzeć tutaj i tutaj

EDIT:
dandeb: Anarchiści i naziści nie róznią się niczym - jedno i drugie to przeklęta lewica

#13  2006-05-28 12:48:39

Bodzio - Ojciec Założyciel

Bodzio
Ojciec Założyciel
Serwis

Panowie nie żrejcie się bo kłódka padnie ta topic :)

Debian jest lepszy niż wszystkie klony
Linux register users: #359018
http://www.freebsd.org/gifs/powerlogo.gif
Beskid Niski

#14  2006-05-28 12:59:49

harlequin - Użytkownik

harlequin
Użytkownik

Z ta wolnoscia rozwiazan technologicznych i otwartym rynkiem konkurencji, u nas tez nie jest miodzio,  monopole sa kamuflowane ... tyle dobrego, ze za komunikatory nie sadzaja <fiu fiu...>

[/url]

#15  2006-05-28 14:06:39

AgayKhan - Członek DUG

AgayKhan
Członek DUG
Serwis

Cudnie nie jest. Nie oddaje się tego, co komuchy ukradły. Prywatyzacja służy tylko łataniu dziury budżetowej. Wychowane mamy społeczeństwo debili i tumanów, którzy pogardzają wiedzą i nauką. itd, itp.
Miałem i mam rodzinę w Grodnie. W '89 roku mładzi gadali, że ZSRR jest super, że Polska umarłaby z głodu bez Sowietów. Oni to są narodowości sowieckiej, nie polskiej. A teraz to 100% Polacy, którzy już od czasów jajek na receptę mieszkają w Polsce.

born to be root

#16  2006-05-29 02:34:18

Bajek - Członek DUG

Bajek
Członek DUG

EDIT:
dandeb: Anarchiści i naziści nie róznią się niczym - jedno i drugie to przeklęta lewica

Panowie...
Prawo Godwina zaczyna chyba juz pomalu dzialac

Linux registered user #417810
Debian GNU/Linux @ AMD Sempron 2500

Stopka forum