Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
czy ktos zna na debiana jakies dobre progaramy do obropki filmu rozne tego typu miksy dodawanie napisow i roznych bajerow chcialbym taki swoj film z imprezy troche podszlifowac bo jak do terj pory to mam pecha znajduje na shit za porady bardzo mocno dziekuje
Do ciachania i wstawiania napisow, sciezek dzwiekowych, zapisu, konwersji materialu :Avidemux
Do zrobienia menu dvd: Q'DVD-Author (jest nakladka na dvdauthor i mjpeg-tools i wymaga duzo innego softu w systemie - mplayer, xine-lib i jeszcze- ale mozna sobie menu "wyklikac"...ponoc ;))
Do przerabiania dicx-ów na DVD videotrans, potrzebuje mencodera/mplayera, mjpegtools, nie ma w repo, jest konsolowy, ja zrobiłem pakiet, ale jest tylko na sida.
ok dzieki rozumiem cos tam wykombinuje na ten temat potem cos tam napisze na forum
dvdauthor wlasnie nad tym siedze zainstalowalem co potrzeba i co no wmiare zadnej rewalecji nie ma tkiego wypasu szukam dalej ale dzieki za podpowiedzi
Do obróbki plików filmowych polecam Avidemux . Mały kombajnik , alternawywa dla windowsowego VirtualDub.