Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
By przybliżyć wakacje ;-) to na urlopie piłem zwierzyniec i perłę lubelską - polecam. Jakby coś roztocze jest super ;-) Ekstremalnie to karpackie supermocne, które do jakiegoś ukraińskiego platinium ma się jak woda gazowana do piwa.
Z drugiej strony, w knajpach skąd pochodzę pija się U- boota, tzn. 0,5 piwa z zatopionym 100g kieliszkiem spirytusu...
Offline
@Piwo 1
he he - to była moja druga kaseta jaką kupiłem w życiu (pierwsza to była Polskie Orły - aż wstyd się przyznać ;)
a piwko to ja lubię, oj lubię...
Offline
desperados i carlsberg only
Offline
desperados jest be - smakuje jak oranżada
Offline
AgayKhan napisał(-a):
I jak się zmieniają czasy. Olsztyński Kormoran zaczął robic doskonałe piwa.
Ja ostatnio pijam wyłącznie Świeże, Warmiaka i Miodne... mniam. Dwa pierwsze są niepasteryzowane czy tam raczej nie są pasteryzowane :)
Ostatnio edytowany przez dowoszek (2010-10-07 17:56:16)
Offline
Wybudowali mi pod domem galerię handlową. Mam tam delikatesy i piwa niszowe , nie koncerniaki są tańsze o złotówk niż w pobliskim hipermarkecie. Najbardziej smakuje mi piwo z browaru Amber "Złote Lwy". Rewelacja.
Offline
guiness eee tam lepszy myrphy's, ale ja to tesknie za okocim zagloba
Offline
AgayKhan napisał(-a):
Najbardziej smakuje mi piwo z browaru Amber "Złote Lwy". Rewelacja.
to z mojego podwórka :) wychowałem się na tym piwie
łomżyńskie też jest w porzo. i brok.
a okocim zszedł na psy :( też 1 klasa piwko było
Offline
Wszystkie duże browary robią teraz szczyny, nieważne, czy to ich marki premium jak "Lech" czy "Żywiec" czy mózgojeby typu "Żubr" czy inne piwa z poziomem alkoholu powyżej 6%. Po prostu wszyscy walą masówkę.
Całe szczęście, że sytuację ratują lokalne małe browary albo minibrowary, gdzie można napić się piwa a nie chemicznych popłuczyn.
Howgh.
PS. W Koszalinie jest fajny minibrowar "Kowal" - produkują piwo niepasteryzowane w 3 rodzajach - jasne, miodowe i ciemne. Co prawda nie byłem na miejscu ale w lepszych sklepach można nabyć piwo w cenie 7 zł w litrowej butelce z krachlą. Polecam, choć kaucja za butelkę to 10 zł ;)
PS2
Polecam lekturkę mimo że o piwie nie ma mowy ale można sobie pogląd wyrobić ;)
Ostatnio edytowany przez ippo76 (2010-10-07 20:48:18)
Offline
pink napisał(-a):
guiness eee tam lepszy myrphy's, ale ja to tesknie za okocim zagloba
o! bracie:) murphy's, okocim zagłoba i mocne!
mamy chyba podobne kubki smakowe (tak to się chyba nazywa):)
Offline
Generalnie świerzutkie niepasteryzowane piwa. Jedne z moich ulubionych: Ciechan Wyborne i Ciechan Pszeniczne
Offline
http://wprost.pl/ar/211568/Co-czwarte-piwo-w-Polsce … jakosciowych/
Zaraz pawiem rzucę (na myśl o bydlęcej żółci, a fuj) :(
Offline
Offline
Mi smakuje schłodzony desperados z wkrojonym plasterkiem cytryny/limonki , chociaż przez to trochę śmiesznie gryzie w język.
Offline
Nożesz ku**a. Nawet w piwie można się spodziewać zwierzęcych dodatków :/
Wrocławski Full. :)
Nie produkują go od lat... :/
Offline
czadman napisał(-a):
Nożesz ku**a. Nawet w piwie można się spodziewać zwierzęcych dodatków :/
Wrocławski Full. :)
Nie produkują go od lat... :/
Carlsberg zdaje się, nic już nie produkuje we Wrocławiu, nawet "Piasta". W browarze mają chyba tylko hurtownię...
Offline
ippo76 napisał(-a):
czadman napisał(-a):
Nożesz ku**a. Nawet w piwie można się spodziewać zwierzęcych dodatków :/
Wrocławski Full. :)
Nie produkują go od lat... :/Carlsberg zdaje się, nic już nie produkuje we Wrocławiu, nawet "Piasta". W browarze mają chyba tylko hurtownię...
Tia, w Okocimiu Piasta robią. :)
Offline
Ja ostatnio pijam Łomżę albo Kasztelana z browaru Sierpc (odmiana niepasteryzowana jest pyszna). Natomiast z piw niszowych to Miodowe z browaru w Łasku jest genialne, niestety trudno dostępne.
Offline
Na piwa typu Kasztelan szkoda czas... kubków smakowych :) Smakuje toto prawie identycznie jak każdy inny typowy browar z produkcji masowej (bo to właściwie jest produkcja masowa pod nadzorem Carlsberga). Piwo niby-niepasteryzowane z dwuletnią datą ważności... no comment :P Zresztą takich piwek ostatnio się namnożyło jak wielkie firmy zorientowały się, że sprzedaż leci na łeb a ludzie zaczynają się rozglądać za innymi, szczególnie niepasteryzowanymi...
Łomżę też piłem (o ile to ta w małych buteleczkach) i smakuje jak powyżej. Zamykasz oczy, panna ci nalewa... a ty prawie nie jesteś w stanie powiedzieć czy to Kasztelan, Łomża czy po prostu Carlsberg, Okocim, Żywiec czy inne global-piwo ;)
A wracając do prawdziwych piwek: Amber produkuje też Żywe - za około 4zł na prawdę świetne orzeźwiające piwko. Ale w relacji jakość-smak/cena nic nie pobije Świeżego z Kormorana, które można kupić za około 3zł (to z jasnych) i Warmiaka za niewiele więcej (z ciemnych).
Ostatnio edytowany przez dowoszek (2010-10-08 09:38:59)
Offline
Tanie, dość dobre, mocne. Polecam w ilościach nie mniejszych niż 4.
Offline
a co to za muzgojeb?! xD
i zagryzać nie trzeba, no no :)
Offline
W Warce robione jest Żubr , a Dojlidy TYskie
///
Piłem Piwo Czarne Browaru Fortuna. Mogli w czorta napisać, że to swiństwo jest o smaku koli.
Ostatnio edytowany przez AgayKhan (2010-10-08 16:21:38)
Offline