Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czesc
Sukam jakiegos rozwiazania do synchronizacji powiadomien z Androidem. Nic wiecej specjalnie nie potrzebuje.
KDEConnect troche mi nie lezy, pushbullet dziala w przegladarce to tez jakos srednio.
Kiedys bylo cos takiego jak LinConnect. Dzialalo bardzo dobrze. Niestety ten projekt chyba juz nie istnieje.
Macie jakis pomysl ?
W repo Fdroid widziałem appkę typu Notify2jabber, czyli wysyłającą powiadomienia przez konto jabbera na dowolny komunikator.
Co się tyczy linconnecta i podobnych, to nie rozwijany nie oznacza nie działa,
API usług notify nie zmienia się tak często ani w Linuxie ani w Androidzie.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2020-03-29 15:06:30)
...wysyłającą powiadomienia przez konto jabbera na dowolny komunikator.
Moze to i jest jakies rozwiazanie. W zasadzie by mi smialo wystarczylo.
to nie rozwijany nie oznacza nie działa,
Oczywicie, zgadzam sie. Tylko akurat w tym przypadku nie moge znalezc linconnect-server, apka na Androida jest.
Byl na githubie ale niestety juz nie ma.
Dzieki za pomoc ;)
morfik napisał(-a):
Lepiej nie używać nierozwijanych aplikacji... xD
W zasadzie tak, należy jednak używać tylko takich appek, które są aktywnie rozwijane.
Czyli jeśli np jakiejś nierozwijanej nie ma czym zastąpić, to musimy ją rozwijać samodzielnie... xD
BiExi napisał(-a):
Kiedyś było coś takiego jak KDEConnect
Tak i nadal jest. Tylko mnie srednio pasowalo bo uzywam Gnome.
Znalazlem Gnome Shell Extension. Nazywa sie GSConnect. Dziala z androidowa aplikacja KDEConnect. To implementacja KDEConnect dla srodowiska Gnome.
Dziala bardzo dobrze, i integruje sie ze srodowiskiem. Link ponizej. Dziekuje bardzo wszystkim za pomoc ;)
https://extensions.gnome.org/extension/1319/gsconnect/