Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Co do wynalazków ze spirytusu:
Wódka Porterówka:
Potrzebujemy:
1 l spirytu. 2/2,5 l piwa portera, szklanka cukru, saszetka cukru waniliowego.
Piwo gotujemy jak na grzańca do znikniecia piany, dodajemy szklanke cukru i saszetke waniliowego, mieszamy do znikniecia cujkru.
Schładzamy i dolewamy1 l spirytu- czeakmy pare dni aż sie przegryzie:)
Pijemy szybko z woda gazowaną i cytrynką lub bez:)
Efek murowany!!:)
moze te wynalazki sa nawet smaczne i na pewno niezle sie tym mozna sponiewierac:], ale mnie po takich trunkach strasznie glowa boli na drugi dzien. A wogole starosc nie radosc i zauwazam ze im starszy jestem tym mam slabsza glowe:(
tja najgorzej jak się siądzie do picia ze zwyrolami którzy co 5 min machają kolejkę. człowiek jest pijany przez pół godziny, potem... no potem nie pamięta co było, w każdym razie gdy się budzi to nie wie gdzie jest i jak się tu znalazł. aha, i bywa często, że i ze dwa dni kaca nosi.
a po vinq raczej kaca się nie miewa, i można całą noc przepić. :)
i to jest to!
...i tym sposobem doczekaliśmy okrersu, kiedy wiśnie są bajecznie tanie.
no i co z tym zrobimy ? :>
u mnie sie juz robi ze 25l, bajecznego eliksiru :D
tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie :D
bede musiał z rodzicami pogadać zeby zorganizować troszkę miejsca na jakiś baniaczek 10-15l - ojciec napewno nie bedzie miał nic przeciwko żeby troszke poexperymentować :]
PS mój qmpel kiedyś przyniósł do szkoły nalewke z pędów sosny - kurcze extra to było, musze przepis wziąść tyle ze to na spirytusie (czyt. kosztowne) :/
Czy ja jestem jedynym abstynentem tutaj?
wariat ;)
obawiam się, że tak...
rychu nawet po winie fajne posty pisze. A może TYLKO po winie ?
hehe no ładnie bym wyglądał, jakbym tak sobie cały czas naładowany chodził :)
tak czy siak dzisiaj chyba nastawię tą 40-tkę, zobaczymy co z tego wyjdzie... jak nastawiliśmy z kobietą dziką różę na jesieni to jeszcze do dziś męty nie opadły :/
Voti jaki voltarz owe trunki na spirytucie posiadają i czy da sie je z lekkościa wypic bo cos mi si enie chce wierzyć :] sam spirol i jedna pomarancza?Przeciez tym sie mozna zabic jak ktos nie przyzwyczajony.
Taka prawdziwa anegdota.
Za czasów ogólniaka idziemy na wycieczkę na Baranią Górę (a może na Babią - ponad 30 lat to mogę nie pamiętać ). Na dole w jakiejś knajpce chłopaki ukradli kufel od piwa. Na szlaku chcieli sobie golnąć, ale opiekunem grupy chłopaków był mój ojciec - no to mu nalali do tego kufla i mówią:
- panie Zbyszku to se pan chlapnij
pan Zyszek chlapnął, sczerwieniał i zamilkł. Po pewnym czasie wydał z siebie taki dźwięk hhhhhhhhhhhh - a skurwysyny trzeba było mówić że to spirytus a nie wódka.
Heeeeeeeeeh jedynie prawdziwy góral by sie ucieszył. Ja nawet nie probuje. Ale trza przyznać że ojciec zapodał lekcje polskiego :]
żniwa juz zakończone, zima za pasem niezpaomnijcie nastawic gasiorow :)
e tam, znowu ryżówka w tym roku ;)
e tam, znowu ryżówka w tym roku ;)
bo zboże spaliła susza - tylko chińcy nam ryżem pomogą :)
BiExi napisał(-a):
O ile mleczow juz by z nich mozna wino robic :]
wino z mleczów? interesujące, można przepis?
Trin napisał(-a):
Dziękuję ;*
Kilogram płatków? O w...
Zajęcie na całe lato :)
azhag - musi że tyś spragnion wielce skoroś odkopał taki temat ;)
Lacer napisał(-a):
azhag - musi że tyś spragnion wielce skoroś odkopał taki temat ;)
toć to temat-legenda :)
a kopanie nie było trudne, wystarczyło wyszukać wątki z "wino" w tytule