Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć.
Chciałby sobie pograć w WoT Blitz pod WINE (bo podobno działa). Żeby to zrobić, to muszę dociągnąć windowsową wersję steama. No i fajnie, tylko że nie mogę dostać się do sklepu, bo mam czarny ekran. W winecfg zmieniłem sobie system na windows xp i uruchamiam steama tak:
Exec=env WINEPREFIX="/home/logan/.wine" wine-stable "/home/logan/.wine/drive_c/Program Files (x86)/Steam/Steam.exe" -no-cef-sandbox
Bo podobno miało to pomóc. Za playonlinux podziękuję, nie jestem zainteresowany.
Ktoś ma jakiś pomysł?
morfik napisał(-a):
Jak już odpalisz, to daj znać, to popykamy razem, bo mam to na fonie. xD
Też mam na fonie. Ale lepiej się gra na kompie - lepsze sterowanie, bo mychą. Może też wrzucisz i znajdziesz jakieś rozwiązanie? :D
Edycja v1:
W Debianie jest taka fajna paczka, która sama wszystko robi:
logan@pc:~$ dpkg -l | grep mscore ii ttf-mscorefonts-installer 3.7 all Installer for Microsoft TrueType core fonts
Jak ściągnę Blitza, to dam znać co dalej.
Ostatnio edytowany przez Pavlo950 (2018-01-26 20:30:09)
Nie przesadzaj, toć to ma malutkie wymagania. Chyba, nie wiem, nie patrzyłem.
Po doinstalowaniu ttf-mscorefonts-installer wszystko działa poprawnie. Steam odpala poprawnie, WoT Blitz też się uruchamia i można grać. Nie sprawdzałem ustawień grafiki na poziomie wysokim, ale na domyślnych działa stabilnie.