Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
Próbuję zainstalować debian-live-8.3.0-amd64-gnome-desktże brakujeop+nonfree na lenovo. Podczas instalacji wyskakuje komunikat o braku plików :iwlwifi-3160-9.ucode iwlwifi-3160-8.ucode. Pobrałem te pliki. nie wiem natomiast, jak je dodać podczas instalacji. Przerzuciłem je na pendrive z którego jest instalowany system, ale instalator ich nie znajduje. Co robię nie tak? Może inna wersja systemu będzie rozwiązaniem? Jeśli tak, to jaka?
Pozdrawiam
Gdy wyświetli Ci się okno z komunikatem o brakującym pliku przełącz się na inną konsolę (ctrl + alt + f2) i skopiuj pliki z firmwarem do jednego z katalogów z linku yossarian, np /lib/firmware
Później wróć do instalatora i ponownie wyszukaj plików.
No więc podczas instalacji ctrl+alt+f2 nie działa. Gdzieś mnie przełącza, ale nie mogę wykonywać tam poleceń, zresztą pod innymi kombinacjami f+alt+ctrl jest to samo.
Ja niedawno podczas instalacji wrzucilem na pendrive sterowniki do /lib/firmware na innym kompie i dopiero zaczalem instalacje. Instalator wykryl mi wszystko, zainstalowal sterowniki do wifi i nie musialem podczas instalacji nawet kabla podpinac.
Możesz też olać komunikat, zainstalować system bez sieci. Potem wrzucić sterowniki do /lib/firmware i po restarcie skonfigurować sieć.
OK. Dziękuję za rady. Pojawił się nowy problem. Obraz podczas logowania do systemu jest ok, po zalogowaniu zaczyna migotać. Jak żyć?
adamm108 napisał(-a):
OK. Dziękuję za rady. Pojawił się nowy problem. Obraz podczas logowania do systemu jest ok, po zalogowaniu zaczyna migotać. Jak żyć?
Ostatnia odpowiedź rozwiąże twój problem.
yossarian napisał(-a):
adamm108 napisał(-a):
Ostatnia odpowiedź rozwiąże twój problem.
Uprzejmie dziękuję za radę. Będę pamiętał ;).
A jeśli komuś to pomoże, to upgrade jądra i sterowników karty rozwiązało sprawę.
Strony: 1