Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć wszystkim,
dawno mnie nie było na forum, aż wstyd się przyznać, ale przez kilka lat nie używałem Linuksa, w tym Debiana... Miło jednak wrócić na stare śmieci :-)
Zainstalowałem testing z gnome3. Generalnie wszystko hula aż miło. Jednak paczka z menedżerem plików Nautilus jest przestarzała. Zresztą nawet w sidzie jest 3.14. Z czego to może wynikać?
Pozdrawiam!
Edit: pomyliłem okna przeglądarki, miało być w dziale "Środowiska graficzne"
Ostatnio edytowany przez iacobus (2015-07-25 00:26:31)
iacobus napisał(-a):
Generalnie wszystko hula aż miło. Jednak paczka z menedżerem plików Nautilus jest przestarzała.
Masz z tym jakiś problem? Przestarzałą to jest wersja z GNOME2.
Z czego to może wynikać?
Z tego, że deweloperzy Debiana jeszcze nie przygotowali najnowszej wersji.
https://www.0d.be/debian/debian-gnome-3.16-status.html
Akurat Nautilus otrzymał w 3.16 trochę nowych funkcji, może nie tyle co gnome-shell, ale jednak.
iacobus napisał(-a):
Akurat Nautilus otrzymał w 3.16 trochę nowych funkcji, może nie tyle co gnome-shell, ale jednak.
Cierpliwości, nie od razu Kraków zbudowali, zawsze możesz sobie tego nowego Nautilusa zbudować ze źródeł, albo poczekać, aż to zrobią Developerzy i wrzucą do repozytorium.
Pozdro
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2015-07-25 10:15:35)