Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
Instalujac stery do Geforce, Jessie sciaga mi kernela z repo. Jezeli chcialbym zainstalowac kernel (np: nowsza wersje) ze swoja konfiguracja i jakimi patchami lacznie z driver'ami, ktore sa w kernelu dkms to jak mialbym sie za to zabrac ?
Pozdrawiam,
Mam własne jądro i jessie nie ściąga mi kernela przy instalacji nvidii. Pokaż:
dpkg -l | grep nvidia
Pakiet ze sterownikiem nvidia-driver wymaga:
dep: nvidia-kernel-dkms (= 340.65-2)
NVIDIA binary kernel module DKMS source
or nvidia-kernel-340.65
virtual package provided by nvidia-kernel-3.16.0-4-586, nvidia-kernel-3.16.0-4-686-pae, nvidia-kernel-3.16.0-4-amd64, nvidia-kernel-dkms
Gdy zainstalujesz nvidia-kernel-dkms nie będzie już potrzebował debianowego jądra.
Chodzi mi o to, ze jak zainstaluje Debiana 8 i jak zainstaluje jajko nvidia-costam-dkms to jak pozniej przekompilowac swoje jajko z sterownikami nvidi i np swoim patchem np grsec.
Pobieram z kernel.org jajko, patchuje, wypelniam config, make config i jak uzyskac teraz te sterowniki do nvidi ?
bryn1u napisał(-a):
Chodzi mi o to, ze jak zainstaluje Debiana 8 i jak zainstaluje jajko nvidia-costam-dkms to jak pozniej przekompilowac swoje jajko z sterownikami nvidi i np swoim patchem np grsec.
Pobieram z kernel.org jajko, patchuje, wypelniam config, make config i jak uzyskac teraz te sterowniki do nvidi ?
yossarian napisał(-a):
Pakiet ze sterownikiem nvidia-driver wymaga:
dep: nvidia-kernel-dkms (= 340.65-2)
NVIDIA binary kernel module DKMS source
or nvidia-kernel-340.65
virtual package provided by nvidia-kernel-3.16.0-4-586, nvidia-kernel-3.16.0-4-686-pae, nvidia-kernel-3.16.0-4-amd64, nvidia-kernel-dkmsGdy zainstalujesz nvidia-kernel-dkms nie będzie już potrzebował debianowego jądra.
Ostatnio edytowany przez Pavlo950 (2015-04-28 14:04:18)
Strony: 1