Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam
Zainstalowałem sobie słownik oxford wordpower dołączony do papierowej wersji słownika na wine-develpment (1.7.29-4)
na jessie 64 multiarch i mam problem. Brak znaków fonetycznych języka angielskiego...
Dodam iż pod windowsem wszystko pięknie i ładnie to hula i nawet działa to pod takim systemem jakim jest ReactOS.
brak znaków fonatycznych (podkreślenie na czerwono na górze)
No i windows
Co proponujecie?
1443
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:07:02)
http://www.empik.com/oxford-wordpower-slownik-angie … 010,ksiazka-p
Mi wyszukuje poprawnie słowa i wszystko inne działa, a potrzebny mi tylko zapis fonetyczny, którego brakuje.
Nie chce nic konwertować lub zmieniać.
Windowsowe czcionki masz instalowane?
ja tu widzę po prostu brak czcionki - nie wiem jaka windowsowa zawiera IPA ale to pewnie da się sprawdzić...
a takie głupie pytanko - nie można w ustawieniach zmienić wyświetlania z IPA na SAMPA?
Ostatnio edytowany przez ethanak (2015-01-17 13:49:33)
Zainstalowałem
winetricks allfonts winetricks corefonts
i dalej nic
Przekopiuj sobie z windowsa folder z czcionkami i jeśli to nie pomoże to widać jakieś niestandardowej trzeba.
A co do słowników i IPA, to już lepiej sobie tu zajrzeć http://en.wiktionary.org/wiki/what -- o wiele lepszy słownik. xD
Miałem już kiedyś podejście ze skopiowanymi z windowsa czcionkami do wine. Też nie chciało chodzić. Ale spróbuje jeszcze raz. Może czegoś nie ustawiłem
EDIT 1
Wrzuciłem wszystkie czcionki do katalogu .wine/drive_c/windows/Fonts z katalogu /usr/share/fonts,
a tam też był pakiet ttf-mscorefonts-installer zainstalowany
I dalej nic = to samo...
EDIT 2
Wrzuciłem czcionki spod windowsa 7 i jest OK. Więc problem rozwiązany.
Są tam czcionki *.ttf jak i również jakieś pliki z rozszerzeniem .fon
Teraz metodą eliminacji. Muszę wykryć jaki to font jest używany.
może to tylko symbol.ttf
EDIT3
Po eliminacji/ metodą inż. wstecznej doszedłem , że wystarczą
[root@debian /home/yampress/.wine/drive_c/windows/Fonts]# ls
arialbd.ttf arialbi.ttf ariali.ttf arial.ttf ariblk.ttf
a "na bide" tylko arial.ttf
:D
W każdym razie wszystkim dziękuje za zainteresowanie tematem i próby naprowadzenia mnie.
Strony: 1