Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Próbuje rozwiązać problem z polskimi napisami.Już i tak jest nieźle ale wciąż problem istniej.
Mam taki oto config mplayera:
font = /home/uki/.mplayer/font-arial-14-cp1250/cp1250-a.raw
fontconfig=yes
subcp=cp1250
subfont-autoscale=3
Co dziwne krzaczki pojawiają się żadziej niż na początku ale nadal istnieją w określonych miejscach, mimo iż polskie znaki także są wyświetlane.
Sprawdzałem i np ś jest raz wyświetlane a raz pojawia się jakiś smieszny znaczek tam gdzie to ś powinno być.TO samo z innymi polskimi literami w jednym napisie jest wyświetlana litera a w innym już nie i to w tych sdamych miejscach.
Ktoś ma pomysł od czego to może być???
Aha i jak zmieniłem subcp na ISO-8859-2 to w tych miejscach gdzie były krzaki są polskie litery a tam gdzie były polskie litery są krzaki.
Czy da się założyć tak żeby były oba??/
Sproboj zmienic sciezke zamiast
font = /home/uki/.mplayer/font-arial-14-cp1250/cp1250-a.raw
zmien na
font = /home/uki/.mplayer/font-arial-14-cp1250/font.desc
reszty chyba nie trzeba i powinno dzialac.
Nie działa wygląda na to że część napisów jest w ISO-8859-2 a część cp1250 ale czy to możliwe??
Wygląda na to że napisy były zwalone bo teraz chodzi mi cacy jak dograłem inne napisy.
Jesli tak uwazasz ze w pliku z napisami jest mieszane kodowanie to uzyj tych czcionek:
ftp://extern.vogel.pl/linux-2002.3/mplayer/PL_fonts … DOWS-1250.tgz
Jesli nie pomoze tzn ze masz cos nie tam z ustawieniami.