Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam, dziś robiłem update systemu po SSH i mi przerwało połączenie więc nie wiem czy to wina samego repo czy przerwanie aktualizacji coś namieszało. Problem jest z biblioteką libaudio2 w testingu amd64, już nawet do sida zaktualizowałem i dalej to samo. Znaczy wszystko jest O.K. do momentu kiedy chcę zainstalować bibliotekę libaudio2:i386, czy to ręcznie czy apt sam dociąga w zależnościach skype'a dostaję takie coś
Zostaną zainstalowane następujące NOWE pakiety: libaudio2:i386 0 aktualizowanych, 1 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 0 nieaktualizowanych. 9 nie w pełni zainstalowanych lub usuniętych. Konieczne pobranie 0 B/83,1 kB archiwów. Po tej operacji zostanie dodatkowo użyte 155 kB miejsca na dysku. Kontynuować? [T/n] (Odczytywanie bazy danych ... 138834 pliki i katalogi obecnie zainstalowane.) Przygotowywanie do rozpakowania pakietu .../libaudio2_1.9.4-1+b1_i386.deb ... Rozpakowywanie pakietu libaudio2:i386 (1.9.4-1+b1) ... dpkg: błąd przetwarzania archiwum /var/cache/apt/archives/libaudio2_1.9.4-1+b1_i386.deb (--unpack): próba nadpisania dzielonego "/usr/share/doc/libaudio2/changelog.Debian.gz", który różni się od innych kopii pakietu libaudio2:i386 dpkg-deb: błąd: podproces wklej został zabity sygnałem (Przerwany potok) Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: /var/cache/apt/archives/libaudio2_1.9.4-1+b1_i386.deb E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) root@
Czyszczenie, rekonfiguracja czy reinstalacja nic nie pomaga. Idzie to jakoś rozwiązać czy trzeba czekać na jakiś update pakietu?
Ostatnio edytowany przez skullman (2014-11-09 19:15:39)
#768651, tutaj jest rozwiązanie:
https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=768651#15
Gra i buczy, wielkie dzięki.
Strony: 1