Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie kochani,
Gógluje i bluzgam więc się zapytuje ;-)
Potrzebuje zrobić sobie z automatu wykaz skrótów i oznaczeń w pracy. Znalazłem pakiet 'acronym', którym bez problemu robię skróty - ładnie się generuje chapter z listą używanych skrótów i ich rozwinięciem, podobnie w tekscie jest wsio OK.
Natomiast oprócz skrótów potrzebne mi są również oznaczenia, bardzo często zapisane w otoczeniu 'math', których już pakiet acronym mi nie chce łyknąć.
Znalazłem pakiet nomenclature, który jednak nie chce ze mną współpracować.
Pośrednim wyjściem jest oczywiście zrobienie wszystkiego z palca przy użyciu tabelki, jednak o ile w mgr'ce mogłem sobie na to pozwolić to przy doktoracie jest tego za dużo by tracić kilka godzin na szukanie/klepanie ręczne.
Jeśli ktoś ma jakiś sprawdzony patent na zrobienie automagicznego wykazu, to będę wdzięczny.
A próbowałeś pakietu
\usepackage{makeindex}
? W Preambule trzeba jeszcze dodać
makeindex
Później można tego używać poleceniem
\index{slowa_kluczowe}
Czyli robić coś w stylu
Piszę i piszę ten mój doktorat na temat elektroniki. I już mnie cholera\index{cholera} bierze na to wszystko i na te poprawki.
;) Nie testowałem osobiście, ale w moich magicznych notatkach LaTeXowych mam to zapisane. Daj znać czy zadziałało.
Powodzenia Brzydal ;)
Dzięki perzan. Jak znajde czas by wrócić do pisania to potestuję. Ewentualnie sprawdzę czy naszemu terroryście się udało z tym powalczyć ;-)