Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hej. Mam taki firewallek
*filter :INPUT DROP [0:0] :FORWARD DROP [0:0] :OUTPUT ACCEPT [0:0] -A INPUT -p icmp -j ACCEPT -A INPUT -m conntrack --ctstate RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT -A INPUT -p tcp -m tcp --dport 22 -j ACCEPT -A INPUT -i lo -j ACCEPT -A INPUT -p tcp -j REJECT --reject-with tcp-reset -A INPUT -p udp -j REJECT --reject-with icmp-port-unreachable -A INPUT -j REJECT --reject-with icmp-proto-unreachable COMMIT
niestety jak domyślnie uruchamiam QEMU nie działa mi w tej maszynie wirtualnej internet. Czytam już od 2h -czego trzeba żeby to postawić? (jak wyłączę firewall wszystko hula).
487
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:45:50)
dobra bangla coś źle uruchamiałem. Temat do kosza dzięki
EDIT: może wyjaśnie dokładniej:
zainstalowałem Debiana na VirtualBoxie na Windowsie i przeniosłem obraz qcow na Linuxa i odpaliłem przez QEMU. Niestety coś ten Debian nie chce działać (pozwala się zalogować, ale appki nie działają). stąd myślałem, że to problemy z siecią (aptitude update) a to problemy coś z systemem
Ostatnio edytowany przez dominbik (2014-02-16 21:27:15)