Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
A gdzie miałyby być trzymane?
A dlaczego nie?
Jakby ktoś się obudził, że ma na jakimś zapomnianym serwerku wydanie kilka oczek do tyłu i chciał zaktualizować do najnowszego -- powinien to robić po kolei, a nie od razu do stable.
PS
Po co trzymasz swoje zdjęcia z dzieciństwa? ;)
Wydaje mi się, że pytanie jest dobre. Tylko pytajnik postawiony jest w złym miejscu. Zamiast: "Dlaczego na serwerach Debiana trzymane są archiwalne wydania?" powinno być: "Dlaczego?".
Koledze chyba się nudzi i wymyśla wątki na siłę. ;)
ArnVaker napisał(-a):
Koledze chyba się nudzi i wymyśla wątki na siłę. ;)
Drugi tysiak nie nabije się sam. Mój dziesiąty zresztą też nie, więc w sumie nie narzekam. ;)
azhag by tylko powiesił za przyrodzenie ;P
Ostatnio edytowany przez mati75 (2014-02-10 20:55:00)
Pavlo950 napisał(-a):
Ale dlaczego w ogóle są trzymane?
Jak jakiś osioł nie wie, dlaczego są trzymane, to niech spróbuje np ożenić serwer Teamspeaka ts3 z mysql na wydaniu młodszym niż Lenny.
Podpowiedź:
wymaga libmysqlclient.so.15 - o ile mnie pamięć nie myli.
EDIT:
Nie myli.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-02-10 22:11:31)
A bo ktoś jeszcze na serwerku/ komoputerku ma starą wersje debianka i potrzebuje zainstalować jakieś paki
Dzisiaj spotkałem się z pytaniem jak zaktualizować Debian 3 do 7.4, bo gość go sobie na netbooku zainstalował. Tak się zastanawiam jak on tego dokonał.
Tam było jądro 2.4 :)
Właśnie i ciekawe jak on to na nowym procku odpalił.
Może o 7.3 mu chodziło, tylko 7 zgubił. :)
Albo ma gnome3 i pomylił z wersjami debiana. :)
3.0 woody
6cd binarek i 1cd z source ?? To ja nawet tego nie potrafiłem zainstalować dawno dawno temu :)