Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Te wartości są pobierane bezpośrednio ze strony.
Możesz podejrzeć w pliku curr_cond.
Trzeba by było przerabiać na bieżąco, przy pobieraniu danych z tego pliku.
Obecnie wyświetlane jest poprzez zwykłe pobranie wartości z odpowiedniej linii, w taki sposób:
sed -n '39p' $HOME/Accuweather_Conky_Int_Images/curr_cond
Czyli co trzeba zrobić aby zmienić format na 24-godzinny? Chodzi mi o to aby normalnie tak wyświetlało, ewentualnie ddoać jakies polecenie do skryptu startowego aby tak wyświetlało?
Ten skrypt działa tak:
1. Pobieranie strony za pomocą wget.
2. Wycinanie obrazków i angielskich fraz ze zrzutu strony (przykładowo z curr_cond_raw) do pliku curr_cond.
3. Wyświetlanie przez conky wyciętych danych z pliku curr_cond i pobranych obrazków.
Musiałbyś:
a) przerobić skrypt, żeby wycinał polskie frazy (zamiast angielskich) z polskiej wersji strony.
lub:
b) dopisać kawałek kodu, który by ci podmieniał w locie angielskie zwroty na polskie.
Da radę zrobić aby pobierało z polskich fraz? To co mogłem przetłumaczyłem w skrypcie, ale pozostają niektóre rzeczy które pobiera z neta. Skoro w przeglądarce można wyświetlić po polsku to jest sposób aby poprawnie wyświetlić w Conky po polsku?
Ostatnio edytowany przez macios4x (2012-12-13 19:45:41)
macios4x napisał(-a):
Skoro w przeglądarce można wyświetlić po polsku to jest sposób aby poprawnie wyświetlić w Conky po polsku?
Owszem:
yossarian napisał(-a):
Musiałbyś:
a) przerobić skrypt, żeby wycinał polskie frazy (zamiast angielskich) z polskiej wersji strony.
ewentualnie:
yossarian napisał(-a):
b) dopisać kawałek kodu, który by ci podmieniał w locie angielskie zwroty na polskie.
;)
yossarian napisał(-a):
Musiałbyś:
Czy mógłbyś mi podać konkretnie co i jak aby to zrobić? Nie jestem w tym biegły
Ostatnio edytowany przez macios4x (2012-12-13 20:30:27)