Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Niedawno pisałem o problemie że usługodawca mi zablokował konto i utraciłem dane. Na szczęście moje groźby poskutkowały i odzyskałem dostęp do konta. Mam jednak problem z importem bazy danych. Na razie zanim znajdę nowy hosting chciałem skopiować bazę danych lokalnie przy pomocy Lampp. Niestety phpmyadmin nie może zaimportować mojej bazy danych i to nieważne czy importują ją spakowaną automatycznie przez backup na serwerze, czy ta którą ręcznie sam exportowałem, za każdym razem wyskakuje mi taki sam błąd:
Zapytanie SQL: -- -- Database: `a6059511_blog` -- -- -------------------------------------------------------- -- -- Table structure for table `wp_` -- DROP TABLE IF EXISTS `wp_` ; MySQL zwrócił komunikat: #1046 - No database selected
Co robię nie tak? Baza danych raczej nie powinna być uszkodzona bo strona działa, muszę mieć jakiś trywialny błąd przy importowaniu tej bazy.
Nie rozumiem, jak to nie wybrano bazy? Przecież klikam na rozwijaną listę i tam wyszukuję na dysku plik bazy danych i go importuje, to jakim cudem nie wybrano bazy danych? Czy ja jakoś źle to rozumiem?
A co ma wybór pliku z wyborem bazy?
Jak w pliku nie masz wpisane do jakiej bazy ma iść i sam nie wskażesz do jakiej bazy ma iść to w dalszym ciągu nie wybrano bazy.
Jak dalej nie rozumiesz po polecam podstawy MySQL, a dokładnie spróbuj połączyć się z bazą i zrobić kilka zapytań na konkretnej jakiejś bazie.
Ok już sobie poradziłem