Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Mam problem z guake i kilkoma programami (gtk), System jest po przejściach. Był testing → sid → testing (obecnie). Problem objawia się tak:
pablo@lena:~$ guake Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/guake/guake.py", line 21, in <module> import pygtk ImportError: No module named pygtk
Ten inny program:
pablo@lena:~$ gnome-tweak-tool Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/gnome-tweak-tool", line 20, in <module> import gi File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/gi/__init__.py", line 23, in <module> from ._gi import _API, Repository ImportError: libpyglib-2.0-python2.7.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
pablo@lena:~$ aptitude search ~ipython i A libpython2.6 - Współdzielona biblioteka uruchomieniowa Pythona (wersja 2.6) i A libpython2.7 - Shared Python runtime library (version 2.7) i A python - Interaktywny, obiektowy język wysokiego poziomu (wersja standardowa) i python-bluez - Python wrappers around BlueZ for rapid bluetooth development i A python-cairo - Wiązania Pythona dla biblioteki grafiki wektorowej Cairo i A python-central - Narzędzie do rejestrowania i budowania pakietów Pythona i A python-dbus - Prosty międzyprocesowy system powiadomień (interfejs Pythona) i A python-dev - header files and a static library for Python (default) i A python-gconf - Wiązania Pythona do bazy danych systemu konfiguracji GConf i A python-glade2 - GTK+, wiązania: obsługa Glade i A python-gmenu - GNOME implementation of the freedesktop menu specification i A python-gobject - Wiązania Pythona dla biblioteki GObject i A python-gobject-dev - Development headers for the GObject Python bindings i A python-gtk2 - Wiązania Pythona dla zestawu widżetów GTK+ i python-gtk2-dev - GTK+ bindings: devel files i python-imaging - Python Imaging Library - biblioteka graficzna Pythona i A python-minimal - Minimalny podzbiór języka Python (wersja standardowa) i A python-notify - Wiązania Pythona dla libnotify i A python-numpy - Szybkie dodawanie obiektów tablicy, moduł do języka Python i A python-packagekit - PackageKit Python bindings i python-pyorbit - Wiązanie językowe Pythona dla implementacji ORBit2 CORBA i A python-support - Wsparcie dla automatcznego przebudowywania modułów Pythona i A python-vte - Wiązania Pythona do zestawu widżetów VTE i A python2.6 - Interaktywny, obiektowy język wysokiego poziomu (wersja 2.6) i A python2.6-minimal - Minimalny podzbiór języka Python (wersja 2.6) i A python2.7 - An interactive high-level object-oriented language (version 2.7) i A python2.7-dev - Header files and a static library for Python (v2.7) i A python2.7-minimal - A minimal subset of the Python language (version 2.7)
Pozostałości po sidzie nie ma:
pablo@lena:~$ apt-show-versions |grep -v testing e4rat 0.2.1 installed: No available version in archive sun-java6-bin 6.26-3 installed: No available version in archive sun-java6-jre 6.26-3 installed: No available version in archive sun-java6-plugin 6.26-3 installed: No available version in archive
Ja na pythonie nie znam się w ogóle... Może ktoś wie jak z tym sobie poradzić? Bardzo mi to potrzebne bo bez F12 nie umiem żyć a w yakuake nie chce się pchać...
Jak coś potrzeba proszę pisać.
Ostatnio edytowany przez P@blo (2011-11-22 20:28:57)
Próbowałeś przeinstalować pakiety pythona?
aptitude reinstall python~i
Kurde Arn... Jak tylko to napisałem, stwierdziłem ze przeinstaluje no i rzeczywiście załatwiało... Wywal ten wątek bo wstyd mi jak nie wiem...
Niech sobie będzie, może jeszcze komuś się przyda. :) Pewnie coś się zgubiło przy tej zabawie z Sidem, np. moduł co go wyżej brakuje — libpyglib-2.0-python2.7.so.0 — w testingu jest w pakiecie python-gobject, za to w Sidzie już w python-gobject-2, a niedługo pewnie całkiem zniknie.
Strony: 1