Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Firefox muli, chromium wolno renderuje strony przy wielu kartach, więc po jakimś czasie przerwy chcę wrócić do opery.
Ogólnie działa szybko i fajnie, poza jednym mankamentem. Gdy mam otworzonych parę kart video z YouTube i zamykam jedną z nich, flash na wszystkich pozostałych kartach wykrzacza się. Tzn zamiast video mam białe pole.
Próbowałem wyłączyć przyspieszenie sprzętowe na YT, ale to nic nie daje. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić, jak naprawić?
opera 11.51-1
flashplugin 11.0.1.152-1
arch x64
Pozdrawiam ;)
Nie jestem pewien, gdyż nigdy mnie to szczególnie nie zajmowało, ale wydaje mi się, że mam podobne objawy u siebie (Opera w tej samej wersji, Flash 11.0 d1, Debian amd64). Widać ten typ tak ma.
Polecam dodać sobie do Opery przycisk włączający/wyłączający wtyczki. Ja na co dzień mam wtyczki wyłączone i włączam je tylko gdy chcę skorzystać z Flasha (coś obejrzeć lub posłuchać, głównie YT i wrzuta). Dzięki takiemu ustawieniu opisywany błąd nigdy mi specjalnie nie doskwierał.
Potwierdzam, też mam - słucham sobie muzyki na wrzucie, siostra wejdzie i przerywa się - aplet flash znika
Fervi
Nie mam z Operką problemów na flashu ze strony adobe - ręczna instalacja.
Wyłączenie wtyczek to niewygodna opcja, choć kiedyś z niej korzystałem. Zainstalowałem flasha 10.3.162.29-1, jak na razie problem nie występuje.
Ja mam wyłączone wtyczki globalnie, a włączone (opcja "tylko na żądanie") na wybranych stronach. Opera nie lubi się z Flashem odkąd pamiętam.
Na operze yt odpalam tylko z html5, znacznie lepiej działa.
mati75 napisał(-a):
a jak sie to robi ?
ja mam ten sam problem ( od jakiś 4 miesięcy ) na rożnych wersjach opery i flasha stabilnych czy testowych
mati75 napisał(-a):
Nie wszystko jest w html5.
urbinek napisał(-a):
a jak sie to robi ?
Wchodzisz na http://www.youtube.com/html5.
U mnie też występował problem z flash-em ale sposób z wyłączeniem sprzętowej akceleracji pomógł. Jesteś pewny że plugin zachowuje ci te ustawienie? Z tego co pamiętam to gdzieś w /etc możesz mieć jeszcze główny plik konfiguracyjny flash-a (nie pamiętam gdzie dokładnie).