Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: ◀ 1 … 7 8 9 10 11 … 13 ▶
Obraz Debiana dzisiaj mi się 15 minut robił, LMDE, czyli trochę bardziej napakowany - 20.
Problem w tym, że paczki Debiana są już zrobione
A do IntinteOS trzeba wszystko kompresować. A żeby było więcej MB - używałem XZ (domyślnie jest Gzip, o wiele szybszy)
Skompresuj sobie 2GB XZ'em - Padniesz z wrażenia ile czasu to trwa ;)
Ofc. To zależy od argumentów, aczkolwiek starałem się wybrać te "najlepsze"
Fervi
fervi napisał(-a):
używałem XZ (domyślnie jest Gzip, o wiele szybszy)
I właśnie dlatego ja doszedłem do wniosku, żeby testowe obrazy Wiedźmy na szybko kompresować gzipem. Z dokładniejszą kompresją bawić się dopiero przy oficjalnym buildzie.
Wiedźmy?
Taaa, a później "kur** mać! Znów przekroczyłem ten je**** limit! Muszę teraz odchudzać to pier****** distro! :D
Fervi
Jak zrobisz testy, będziesz mógł oszacować jak się zmieni rozmiar ISO po skompresowaniu za pomocą xz.
fervi distro twoje ma jakieś logo?
fervi napisał(-a):
Taaa, a później "kur** mać! Znów przekroczyłem ten je**** limit! Muszę teraz odchudzać to pier****** distro! :D
za to gwarantuje Ci że ściągnę to i przetestuję w maszynie wirtualnej wyniki twojej żmudnej pracy jak tylko pojawi się link do iso. oczywiście nie dlatego, że boje się je zainstalować/przetestować livecd na fizycznym komputerze - nie mam obecnie napędu CD/DVD ;)
Ostatnio edytowany przez dominbik (2011-12-22 22:39:59)
jasne jasne :D, ale ja też przetestuje na wirtualu :D
mięczaki :P /me zainstaluje normalnie na dysku, ha!
HARDCORE
nie mam obecnie napędu CD/DVD ;)
Wystarczy Pendrive :)
Fervi
niby wystarczy ale mój BIOS nie obsługuje tego bootowania i musiałbym się bawić z uruchomieniem za pomocą dyskietki przez super grub disk albo Plop Boot Manager a itak mogłoby nie zaskoczyć
Ostatnio edytowany przez dominbik (2011-12-22 23:31:17)
fervi napisał(-a):
Problem w tym, że paczki Debiana są już zrobione
A do IntinteOS trzeba wszystko kompresować. A żeby było więcej MB - używałem XZ (domyślnie jest Gzip, o wiele szybszy)
O robienie iso mi chodzi, bo paczki to się różnie buduje.
A ja mówię o cały proces - ISO szybko idzie, ale kompresja ...
Fervi
Ja czekam dalej na ISO.
Siduction już się pojawił, więc teraz czekam na premierę nr 2 :)
jak będzie 23 grudnia to nagram sobie na płytkę i pod choinkę będzie prezent ;)
Dziś? :D
Ciężko, jednak zobaczym
Fervi
nie żart nie pośpieszam ;) może być na sylwestra
Na sobotę planuję betę (Czyli na jutro)
Fervi
CZEKAM, tyle powiem. Płytka już zakupiona, testy będą bardzo wnikliwe ; ]
No i bardzo się cieszę, mam nadzieję, że bugów nie będzie, aczkolwiek proszę (jak wyjdzie Beta) o informowanie mnie
Fervi
Zapewniam(y), że o wszystkim dowiesz się jako pierwszy ; ]
BTW - a myślałeś może, żeby dać MATE zamiast Gnome 3?
sir_lucjan napisał(-a):
BTW - a myślałeś może, żeby dać MATE zamiast Gnome 3?
To nawet miałoby większy sens niż teraz… Nie ma chyba jeszcze tworu Debian + MATE OOTB.
PS /me na MATE właśnie. ;)
Mam repo z tym "cuśkiem" ale nie wiem, czy warto to zainstalować.
Wszystko jest takie jak w GNOME2… Nic nowego, do tego kilka rzeczy nie działa jeszcze (np. alacarte i zapamiętywanie haseł).
Niby Mate jest ciekawy, ale pewnie będzie czymś jak TDE - Jedyne zmiany jakie będą to łatanie bugów, a z tego pożytku na dłuższą metę - nie ma.
Przydałoby się rozwijać dalej Gnome 3
Fervi
Jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie, zanim wszystko będzie działa. Ja traktuje te repo jako coś na czarną godzinę lub jako zbiór paru narzędzi na GTK2 :)
Ale fervi niech zrobi z MATE jeśli jego system ma być tak mega innowacyjny jak słyszeliśmy :)
Strony: ◀ 1 … 7 8 9 10 11 … 13 ▶