Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Nie ma - też czekam.
Lubie testować nowości ale z ostrożności ten przetestuje na VB.
fervi napisał(-a):
Tylko ci z Xfce4 to głupki, ale nie wnikam
Taką samą mam opinie o tobie.
fervi napisał(-a):
A Panowie z LXDE poczynili krok i już przechodzą na GTK3 - Good Job
Teraz to przyjechałeś jak łysy grzywką o parapet. Na żadnej liście związanej z lxde nie ma słowa o tym, że migrują na gtk3.
Może w Tibii o tym mówili?
Odnośnie wyśmiewania LXDE + GTK3 — sądząc po changelogach na blogu LXDE, część ich autorskich aplikacji już obsługuje GTK3.
Oj, nie wiedzieli, że LXDE przechodzi na GTK3 - nieładnie ...
Może w Tibii o tym mówili?
To jedna z sensowniejszych gier na Linuksa - Po "chwili grania" odwracasz wzrok i walisz do siebie pytanie "Kur**, to ja mam dzieci?" ;) De facto z 6 lat w nią grałem (ofc. z przerwami) - Może dłużej
Fervi
ArnVaker napisał(-a):
Zamieszałeś… W motywach znajdują się katalogi używane przez różne aplikacje, np.:
openbox korzysta z katalogu motyw/openbox-3
aplikacje w gtk2 z motyw/gtk-2.0
aplikacje w gtk3 z motyw/gtk-3.0
…
o to mi chodziło. to skąd mam wiedzieć jakie aplikacje są na gtk2 a jakie na gtk3?
Skoro LXDE korzysta z openboxa i miałoby przejść na GTK3 to oznacza że po prostu aplikacje będą wymagać i korzystać z GTK3? czy jak?(wiem że openbox posiada osobny motyw a w gtk2/3 to w aplikacjach).
Ostatnio edytowany przez dominbik (2011-12-24 15:33:44)
blog.lxde.org napisał(-a):
Add some compatibility headers and files used with min-lib-ver.py for future gtk3 migration
Z tego co widzę, taka migracja jest dopiero w dalekich planach a nie jest sprawą bieżącą.
jak miałaby wyglądać taka migracja? przecież openbox dalej korzystałby z tego samego motywu.
Ostatnio edytowany przez dominbik (2011-12-24 15:38:57)
Swego czasu wszystko migruje na GTK3. Xfce w przyszłości też, 4.10 będzie ostatnią na GTK2 zapewne.
Nie ma co panikować, od razu GTK3 nie obejmie wszystkiego.
Co do Tibii, nie skomentuję.
sir_lucjan napisał(-a):
Z tego co widzę
Chyba na pierwszy wpis tylko popatrzyłeś. ;) Zresztą ja nie twierdzę, że LXDE teraz migruje na GTK3, tylko że część ich aplikacji obsługuje już GTK3 — tyle wynika z changelogów. Kiedy GTK3 będzie domyślne dla aplikacji wchodzących w skład LXDE to pewnie oni sami nie wiedzą.
dominbik napisał(-a):
jak miałaby wyglądać taka migracja? przecież openbox dalej korzystałby z tego samego motywu.
Normalnie — poszczególne aplikacje wchodzące w skład LXDE korzystające obecnie z GTK2 będą korzystać z GTK3.
Openbox to libx11 i gtk3 nic do niego nie ma.
Tak, przyznaję się bez bicia - tylko na pierwszy, bo leniwy jestem :)
Chodzi o to, że pomiędzy stwierdzeniami "LXDE migruje na GTK3" a cytując Ciebie - "część ich aplikacji obsługuje już GTK3" jest bardzo duży rozrzut.
mati75: tutaj mowa o LXDE a nie Openboksie.
mati75 odpowiadał chyba na moje pytanie;
a LXDE korzysta z openboxa którego migracja na gtk3 mało będzie interesować
Ostatnio edytowany przez dominbik (2011-12-24 21:50:08)
Openbox swoją drogą, a aplikacje (wchodzące również w skład LXDE) takie jak PCManFM, Parcellite czy LXApperance to swoją drogą
Przeszedłem na jasną stronę mocy - na Debiana (wheezy)
Fervi
Czyli nie będzie IntinteOS? :(
WheezInte będzie :P
Zainstalowałem u siebie Debiana - zamiast Kubuntu
IntinteOS raczej będzie - nie martwcie się
Fervi
Wczoraj wyszła beta podobno… Wiesz może coś o tym?
Z IntinteOS będzie chyba dokładnie tak jak z Duke Nukem Forever. Po wielu latach (może) wyjdzie....
Wyszło to w końcu jak wszyscy wiemy i wszyscy wiemy, jaka była tego jakość :)
pytaliście się o logo :D
http://forum.gmclan.org/lofiversion/index.php/t27786.html