Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
ArnVaker napisał(-a):
Nie jest, przeniosłem dyskusję w przyszłość. :P Póki co są chyba tylko nieoficjalne comiesięczne snapshoty.
Całkiem obiecująca przyszłość :)
mati75 napisał(-a):
Nie mówię, że się nie nadaje. Zawiera po prostu za stare pakiety jak dla przeciętnego użytkownika. Oczywiście można zastosować apt-pinning i backports. Każdy używa co mu się podoba.
Dla przeciętnego użytkownika (nie geeka) system ma po prostu działać. Trudno przeciętnemu użytkownikowi wytłumaczyć, że coś przestało działać na wskutek jakiejś aktualizacji i podobny problem może wystąpić w przyszłości... Gdybyś opiekował się komputerem, z którego korzysta więcej niż kilka osób, które nie mają nawet bladego pojęcia o komputerach zrozumiałbyś o co mi chodzi.
mati75 napisał(-a):
A co do zastoju to mistrzem w tej kategorii jest CentOS. Zawiera w wersji stabilnej sprzed 2 miesięcy kernel 2.6.18 i gnome 2.16, więc jak ktoś chce naprawdę stable to wybierze taki system.
Równie dobrze może zostać przy stabilnej gałęzi Debiana. W końcu to tak naprawdę ona jest zawsze celem całego projektu ;)
Jestem zdania, że dla początkującego użytkownika najlepsza jest gałąź stabilna. Najmniejsze niebezpieczeństwo, że się zrazi w razie napotkania jakichś kłopotów. A pozostałe wersje dla eksperymentatorów. IMO.
Co do CUT to szczerze wątpię czy coś takiego powstanie. I nie sądze że ta wersja to dobry pomysł. W tej chwili odczuwalny jest już niedobór czasu wśród osób tworzących dystrybucję :/
ilin napisał(-a):
freedek napisał(-a):
już wszystko, ok ale zresetowały mi się stery od wifi...
nie pamietam jak robiłem że działały
chodzi o to, że mam bcm43225 i z nimi są zawsze problemy
zrobiłem tak jak tutaj ale nic nie dalo http://wiki.debian.org/wlZałóż nowy watek pomyślimy.
już sobie poradziłem, i nie chciałbym śmiecić forum, ale no jest problem gdyż łącze się z lokalna siecią wifi i wszystko ok, ale nie mam połączenia z internetem
//dobra poedytowalem ktore moduly maja byc wlaczone i dziala ;p
także dzięki wszystkim za pomoc w tym temacie, wszystko rozwiązane - można go zamknąć
Ostatnio edytowany przez freedek (2011-06-07 19:36:25)