Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2011-04-22 17:56:40

speedy901990 - Nowy użytkownik

speedy901990
Nowy użytkownik

WiFi - rozłącza się

Witam,
Mam problem z wifi na uczelni. Po podłączeniu się do AGH-WPA (zabezpieczone certyfikatem) mam połączenie przez jakiś czas, po czym jest ono zrywane samoistnie (nawet w trakcie pobierania plików). Ten problem nie występuje w systemie Windows. Nie wiem z czym to może być związane. Słyszałem że przyczyną może być próba ponownego sprawdzenia certyfikatu przez system, i że wyłączając tę opcję można rozwiązać problem. Nie wiem jednak jak to można zrobić.
Nie mam problemów z własnym wifi w domu.

Moj laptop to Sony VAIO VPCEB2S1E (karta wifi - Atheros AR9285) z systemem Debian 6.

#2  2011-04-22 18:09:22

Huk - Smoleńsk BULWA!

Huk
Smoleńsk BULWA!

Re: WiFi - rozłącza się

Na jakim sterowniku działasz? Madwifi czy ath9k? U mnie - co prawda na innym Atherosie - rwanie występowało na madwifi i starszych wersjach ath.

Krótko:

Korzystasz z Madwifi? Zaktualizuj lub zmień na ath9k i vice versa jak korzystasz z ath9k. Jak to nic nie da to spróbuj dokompilować najnowszy ster z paczki compat-wireless:

http://linuxwireless.org/en/users/Download/stable/# … able_releases

#3  2011-04-22 18:19:28

speedy901990 - Nowy użytkownik

speedy901990
Nowy użytkownik

Re: WiFi - rozłącza się

Działam na ath9k. Spróbuje w takim razie Madwifi i nowych sterów. Zobaczymy czy pomoże.

Stopka forum