Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wina jest tych co nie mają robić z wolnym czasem :)
Bzdura, wina zawsze jest Admina, użytkownicy, hakerzy i spamerzy mogą tylko tyle, na ile Admin pozwoli.
To by było na tyle
;-)
ilin napisał(-a):
NIC wam powie kto jest winny takiemu stanowi rzeczy.
Czyja to jest wina :-D
Ilin, ja Cię zastrzelę :D
Jak odczytać od tyłu nicki hakierów, to mamy mario_7 i sylwester. Ciekawe czy to głupi żart.
ja tam i tak kibicuje polish wodka tim. coś długo o nich cicho ...
Chyba się coś wyjaśnia z forum.ubuntu:
forum.ubuntu.pl napisał(-a):
Nie spodziewaliśmy się, że będzie trwało to tak długo. Nasze "hakowanie" zmierza ku szczęśliwemu końcowi. ;)
Wyniki będą widoczne najprawdopodobniej jeszcze dzisiaj w nocy.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-03-19 20:36:31)
Jak nam turcy koło dupy zrobili, to Biexi 5 godzin siedział nad logami aby dojść kto, co i jak. I nie szukaliśmy winnych u konkurencji
========edit========
Trin ? !
Cała sprawa wg mnie to takie trochę nie trafione szukanie rozgłosu gdzie sprawcami są ichnejsci admini
Co do phpBB niom była taka akcja wynikała ona z błędów w skryptach administracyjnych silnika forum :P pozawalająca na sqliniection
a według mnie to jest pic na wodę fotomontaż :) pewnie ogarniają jakieś prace na forum pod przykrywką rzekomego "hacku forum", ot tak, żeby było śmiesznie i ludzie mieli o czym gadać ;p
Pitek napisał(-a):
a według mnie to jest pic na wodę fotomontaż :) pewnie ogarniają jakieś prace na forum pod przykrywką rzekomego "hacku forum", ot tak, żeby było śmiesznie i ludzie mieli o czym gadać ;p
na dugu to byłoby wielce prawdopodobne, ale czy na ubuntu.pl też mają takie poczucie humoru to nie wiem
http://ubuntu.pl/forum/viewtopic.php?f=214&t=143077
Wyszło na to, że sami udali atak na serwis, żeby w tym czasie robić maintenance. Zmiana wyglądu wymaga 24h offline? Gdyby normalnie o tym powiedzieli, to każdy by zrozumiał, podziękował za wszystko to, co robią na stronie. A tak, to ja nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać.
Nie spotkałem się jeszcze z takim sposobem marketingu, żeby stronę zamknąć z komunikatem "hacked"...:D
Ostatnio edytowany przez pioruns (2011-03-20 01:45:56)
@ pioruns - nie myl wymiany skryptu forum ze zmianą wyglądu, to 2 różne sprawy.
Nawiasem pisząc, niezły dowcip.
Udawali zhakowanie, a tymczasem to była migracja z vbulletina na phpbb3.
Muszę przyznać, że dość udana, wszystko jest na swoim miejscu, ale nowa kolorystyka stanowczo nie dla mnie.
Jednego muszę pogratulować, inny silnik forum, a nie zginął (chyba) ani jeden post, nawet prywatne wiadomości są w komplecie. ;)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-03-20 02:19:31)
faktycznie trochę za bardzo łeb-dwa-zerowo, zwłaszcza te emoty graficzne... trochę takie dzieciowe
Trin napisał(-a):
idiotyzm, co za pomówienia. Bezczelne. Jak nie wiadomo na kogo zgonić to najlepiej na sąsiada "zza miedzy" ?Lepiej nie reagować, głupie zaczepki.
Olać.
Zamiast się tak unosić, lepiej trochę się pośmiać. ;)
Jeśli chodzi o formę "przełączenia w tryb konserwatorski", wg mnie średnio poważny. Ale przynajmniej w licznych doniesieniach nazwy serwisu nie przekręcano. ;)
Jeśli chodzi o zmianę silnika — cieszę się, że vB się pozbyto, ale nie mogę powiedzieć, że z phpBB jestem zadowolony. Ale to może tylko uprzedzenia z v2, v3 praktycznie nie znam.
Jeśli zaś chodzi o szatę graficzną... oby szybko coś nowego się pojawiło. Najlepiej bez emotów. ;)
Nasz serwer nie stoi na openSUSE ;)
jesteśmy śledzeni ;)
Ostatnio edytowany przez azhag (2011-03-20 08:24:58)
rychu napisał(-a):
Pitek napisał(-a):
na dugu to byłoby wielce prawdopodobne, ale czy na ubuntu.pl też mają takie poczucie humoru to nie wiem
Pobili Was na głowę hahaha
A tak na poważnie to "Taka trochę wiocha jakby. Pewien jesteś, że to nie Alabama?" :)
grzesiek napisał(-a):
A tak na poważnie to "Taka trochę wiocha jakby. Pewien jesteś, że to nie Alabama?" :)
"nie traktuj życia zbyt poważnie - i tak nie wyjdziesz z tego żywy"
:P
głupio zrobili. Jak ktoś nie dowie się, że to żart to będzie myślał różne cuda ... I na plus to pewnie nie wyjdzie administracji forum.
Śmiesznie by było gdyby teraz ktoś im taki kipisz na serio zrobił, w dodatku wykozystując ich grafike z teraźniejszego "hack'u". Nikt by sie nie połapał o co chodzi, sądząc że to kolejny żart
Jak celem był żart, to bardzo nie udany. Jak rozgłos, to pierwsza klasa.
Gdyby to był 1 kwietnia, to nikt by się nie czepiał i żart byłby git. :) W sumie mogli poczekać te kilka dni...
Właściwie to chyba zrobili przekierowanie na http://ubuntu.pl/index.html. Nadal można tam zobaczyć "zhakierzoną" stronę. Ciekaw jestem czy dało się zalogować na forum, poprzez zablokowanie przekierowań w przeglądarce... :)
Osobiście nowy wygląd mi się podoba. Tylko trochę łososiowe ramki brzydko wyglądają, ale poza tym nie mam zastrzeżeń. Co do uśmieszków, można wyłączyć w ustawieniach profilu.
ArnVaker napisał(-a):
Gdyby to był 1 kwietnia, to nikt by się nie czepiał i żart byłby git. :) W sumie mogli poczekać te kilka dni...
Czy mogli poczekać, czy nie, nie ma się co zastanawiać, bo żeby przenieść około ćwierć miliona postów (a może znacznie więcej, w końcu konkurs na post nr 777777 był rozstrzygnięty) do tego wszystkie ustawienia, prywatne wiadomości, nawet listy ignorowanych się zgadzają, trzeba było skrzyknąć Ludzi wtedy, kiedy mają czas, a wpasowanie struktury danych z jednego silnika, na inny silnik (z vB na phpBB), to też nie jest pstryknięcie palcem.
Poza tym na securityfocus i packetstormie było ostatnimi czasy conieco o vBulletinie we wszystkich aktualnych wersjach.
Co do schematu graficznego, to jest tymczasowy, wkrótce się zmieni.
Najlepszy ubaw był, jak ktoś pytał, czemu phpbb3 a nie vB4, na co była prosta odpowiedź:
sylwester napisał(-a):
thetox napisał(-a):
Ja jednak liczyłem na odsłone ubuntu na skrypcie vBulletin 4, a oni wybrali to badziewne phpbb3 :(
Tak szukam, szukam w przelewach na naszym koncie i nie zauważyłem jakiegokolwiek od Ciebie?
My też liczymy .... kasę :D
A phpbb3 wybraliśmy bo to BARDZO dobry skrypt jest :)
Ogólnie skrypt jeszcze trzeba doszlifować, poprawiać, i będzie ok.
Kilka razy większe Gentoo forums daje radę na Phpbb3, to Ubuntu.pl też sobie poradzi.
A licencja GPL na skrypt forum też ma swoje zalety.
To by było na tyle
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-03-20 19:44:55)
Jacekalex: Ta odpowiedź to na pewno do mnie miała być? ;)
Przecież ja się ani nie czepiam ani nad tym nie zastanawiam... Nawet konta tam nie mam.
@Jacekalex - ale na tym *buntu.pl nie maja takiego czegoś
Możesz wyłączyć AdBlock — tu nie ma reklam ;-)
i maja regulamin. i pelne purgatory (więcej nie chce mi sie wyliczać :D )