Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Jak można zwiększyć wydajność gier uruchamianych przez wine chodzi mi o world of warcraft wersja 3.3.5a ( NO install) chciałem go odpalić za pomocą playonlinux aczkolwiek mam grę bez instalacji a tam podczas konfiguracji prosi o płyte do instalacji. ( da sie to ominąć w playonlinux )?
Ewentualnie są jakieś tricki do wine polepszające płynność gry ?
nice -n 9 wine plik.exe ?
Jest kilka trików ale raczej dla gier 2D niż 3D - w wypadku 3D pamiętać o zasadzie - jest tryb OpenGL i D3D - wybrać openGL (w WOW z tego co mi wiadomo jest tryb OpenGL - pod wine na nim działać), mamy urządzenie "karto graficzno podobne"? (Intel, ale i ATI ze względu na stery) to wyłącz shadery (w winecfg czy w samej grze) może to poprawić wydajność, czasami wyłączenie synchronizacji pionowej (VSync) może pomóc, uruchamianie gier w 16 bitach (najpierw trzeba tak wystartować Xorg'a) też może dać niezłego kopa.