Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam.
Od jakiegos czasu glowie sie nad wyborem tematu dla mojej pracy inzynierskiej z informatyki.
Praca musi miec w sobie cos zwiazanego z zarzadzaniem.
Interesuje sie oczywiscie Linuksem, sieciami komputerowymi, serwerami itp.
Chcialbym zeby w pracy byly zawarte te zagadnienia.
Moze ktos by mi pomogl nad tym jakby mial brzmiec ten temat?
Pozdrawiam.
Byl juz identyczny watek na forum - kliknij Szukaj ;)
Zarządzanie jest pojemne ;)
kolega z roku pisze: "Wdrożenie systemu informatycznego w fabryce wraz z zapleczem produkcyjnym" i ma tam zarządzanie magazynem, ludźmi, etc.
ja mam "Implementacja podstawowych funkcji systemu operacyjnego zgodnego z POSIX" i mam zarządzanie pamięcią, etc.
;)
Chodzi mi o jakis temat zwiazany z zarzadzaniem systemem linuks badz siecia komputerowa ... jakies pomysly moze?
Poszukaj na http://www.ccie.pl/viewtopic.php?t=3172
Jest tam kilka ciekawych tematów.
W ten sposób do niczego nie dojdziemy.
Napisz co mniej więcej chcesz napisać (ale konkretnie, np. „chciałbym napisać system optymalizujący pracę wieloużytkownikową na klastrach opartych o calibre”, nie „chcę, żeby to było coś z Linuksem”), dopiero wtedy możemy konkretnie podpowiedzieć jak to ująć w zgrabny temat.
W sumie to wszystko zalezy od Twojego promotora i uczelni.....z mojego doswiadczenia moge jedynie stwierdzic, ze na mojej uczelni najlepiej zrobic jakis projekt. Do projektu napiszesz troszke teorii i juz masz gotowa prace. Ja niestety miałem prace czysto teoretyczna i całe szczescie ze temat nie był zbyt rozległy. Ma to swoje plusy i minusy. Ale jezeli tylko mozesz wybierz sobie temat z projektem. Np Budowa, administracja osiedlowymi sieciami, trasowanie w systemie autonomicznym z wykorzystaniem urzadzen cisco itd . Robisz szkielet sieci teoria do tego i end. I pamietaj..nie poswiecaj na to zbyt wiele czasu bo go szoda... to nie praca po ktorej masz dr przed nazwiskiem ;]
debianus_userus napisał(-a):
Byl juz identyczny watek na forum - kliknij Szukaj ;)
zostaniesz kobietą, pamiętaj :)
@ krystian - jest baza wiedzy częściowo dostępna. Jak azhag napisał - skontaktuj się z nim, być może dostaniesz trochę materiałów.
Bodzio napisał(-a):
Jak azhag napisał - skontaktuj się z nim, być może dostaniesz trochę materiałów.
O, jakich? Bym się zapytał azhaga, ale... to ja.
hehe, no jaja se robisz z bodka :)
katalog Techa i do ftp-u ludziowie coś wrzucali
Do katalogu Techa nie pamiętam hasła od czasu migracji na PunBB, na FTP dostęp — jeśli dobrze pamiętam — ograniczony był do osób, które się zrzucały na to co tam było. :)
Strony: 1