Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wątek Zamknięty
gandalf
miro
lamer.dug.net.pl
- główny (forum + portal + poczta) → Patelnia, bo mi się miło kojarzy z czasami LO :P
- shellowy → nie korzystam z niego, tj. DUG'owego shell'a, ale kojarzy mi się z taką roboczówką więc Kambuz
prócz tego do głównego
Murmańsk → kojarzy mi się z hard core'owym poedjściem do mycia się pod prysznicem, tylko z zimną wodą
burżuj → :D
eRPeGie → rabować palić i gwałcić
Rumunia → tzn. wyjaśnić znaczenie tego słowa w kontekście jakim ja je znam, to trza by tu było całą powieść przedstawić, po krótce → obraz, jaki między innymi można zastać po imprezie (mi znany kontekst nie dotyczy obrazu miejsca po imprezie, wręcz przeciwnie :) inne określenia na tego typu poststan → Meksyk
A do hostingu, np. serwer Konwentowy :P
A może jeszcze do głównego → Killer → krótko i zwięźle :)
A Pcim? (większość osób skojarzy z John'em Clees'em :)
No i nie może nie być Bidy ;) z akcentem na i
A no i jeszcze, dla dociekliwych, skąd te nazwy: Bura S. jako główny → bodajże, Google poinformuje o pewnym pośle, ale to nie dotyczy niego, ale czegoś innego ;)
P.s. większość nazw została wymyślona dawno temu przy jakiejś okazji, kontekst odbiega od obecnego stanu, jakim jest próba nazwania serwer'a :)
Ostatnio edytowany przez paoolo (2010-04-04 01:26:54)
Biedronka, Okazja, Promocja :)
PiS, PSL, PO, SLD :D
Ostatnio edytowany przez Zbooj (2010-04-04 18:09:19)
sidjestgit napisał(-a):
[
Proponuje (bo jest żeńskie jak Nasza Administrator oraz czlowiekiem tak jak my wszyscy)
W DUG-u nie jestem ale jak żeńskie to Enea.
Kto to Enea?
Córka kobiety i cybryda - konstrukta XIX-wiecznego angielskiego poety Johna Keatsa stworzonego przez SI z powieści SF "Hyperion" (polecam!!!) ^^
Nawiązując do Diablo można jeszcze rzucić Akara - najwyższa kapłanka zakonu Niewidomego Oka, lub Adria - wiedźma z D1 (też się komponują)=]
W razie czego służę imionami moich żeńskich postaci z D2 na BattleNecie ;d
Ostatnio edytowany przez yantar (2010-04-07 17:06:42)
yantar napisał(-a):
...
W DUG-u nie jestem ale jak żeńskie to Enea.
Kto to Enea?
Córka kobiety i cybryda - konstrukta XIX-wiecznego angielskiego poety Johna Keatsa stworzonego przez SI z powieści SF "Hyperion" (polecam!!!) ^^...
Enea to mi się z Energetyką kojarzy
http://www.enea.pl/
Zordon - główny
Skorupiak - no w końcu shell to po angielsku skorupa :D
Tucznik - hosting
stratosphere ot taki utwór stratovarius'a :D
usypaiczcegieł
modrzew
zzupelnieinnejbeczki
sal_i napisał(-a):
Enea to mi się z Energetyką kojarzy
http://www.enea.pl/
tja... jak enea to i energa, enion, pge, rze...
Z hebrajkskiego:
gehenom (piekło)
szamajim (niebo)
afar (ziemia)
azhag napisał(-a):
Więcej później. :)
Oto i więcej, choć nie chce mi się już takich opisów robić:
3. thursagan
od Thursagana, największego krasnoludzkiego mistrz Runów
4. kalenz
od Kalenza, elfickiego bohatera
5. delfador
od Delfadora, jednego z największych magów
6. lisar
od Li'sar, królowej Wesnoth
Osobiście jednak uważam, że najlepsze będą nazwy kodowe wydań Debiana (kolejno: buzz, rex, bo, hamm, slink, potato, woody, sarge, etch, lenny, squeeze, ...). Powiązane z Debianem, jest ich dużo i przybywa ;) — więc nie trzeba będzie się zastanawiać podczas dostawiania serwerów.
Ewentualnie, o również lekko hakerskiej konotacji: lorem, ipsum, dolor, sit, amet, ... ;)
ferryt perlit i austenit :D
ladeburyt !!
.
Ostatnio edytowany przez sidjestgit (2010-04-19 06:10:24)
Jak dlamnie fajnie brzmi
i chyba wygram konkurs
Debian Hammer Thor
Może jakieś damskie imiona ? Eutanazja, Masturbacja, Lewatywa xD
Nie ma to jak odświeżyć temat sprzed pół roku, dotyczący sprawy która zdezaktualizowała się praktycznie tydzień później. Myślę że druga część Twojego podpisu jest jak najbardziej słuszna.
Nie znalazłem informacji że sprawa zamknięta, a nie przeglądam wszystkich tematów. Optujesz za publicystą ? ;)
no nie, ale serwery już dawno stoją, więc jakoś muszą się nazywać
Wątek Zamknięty