Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy byłaby możliwość uruchomienia w przyszłości na nowo zakupionym serwerze usługi SVN dla członków DUG'a. Pytam ponieważ nigdzie nie prywatnego darmowego serwera SVN, a chyba każdemu przydało by się miejsce gdzie mógłby trzymać swoje dotfiles i inne pliki konfiguracyjne. Co o tym myślicie? Warto. Ja jest bardzo za.
(Ponieważ nikt inny nie odpisał.)
Rzuciłem jakiś czas temu propozycję — a nikt z góry specjalnie nie oponował ;) — rozszerzenia oferty pomocy DUG-a dla różnych ciekawych projektów.
Obecnie możemy służyć właściwie tylko udostępnieniem hostingu. Zaproponowałem, aby na nowym serwerze umożliwić również postawienie CMS-ów typu Trac czy Redmine, założenie repozytorium kontroli wersji (SVN, Git, Bazaar...).
Jak widać służyć to miało raczej dla projektów niż trzymania kopii konfigów czy innych zwykłych pliczków, ale... kto wie.
azhag napisał(-a):
Obecnie możemy służyć właściwie tylko udostępnieniem hostingu. Zaproponowałem, aby na nowym serwerze umożliwić również postawienie CMS-ów typu Trac czy Redmine, założenie repozytorium kontroli wersji (SVN, Git, Bazaar...).
Byłoby super, będzie nowy serwer to może poruszymy jeszcze raz tą sprawę?
azhag napisał(-a):
Jak widać służyć to miało raczej dla projektów niż trzymania kopii konfigów czy innych zwykłych pliczków, ale... kto wie.
Z tymi plikami konfiguracyjnymi, to tak o tylko hasło rzuciłem, jeżeli ktoś chciałby projekty trzymać to byłoby jeszcze lepiej ;)
grzesiek napisał(-a):
A myśleliście nad jakąś planetą forumowiczów, nie wiem ilu z nich prowadzi jakieś blogi.
A po co się rozdrabniać? Jest już polska planeta debiana - http://planetadebiana.pl.