Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Tak się zastanawiam, czy zgłaszacie gdzieś informacje o nowszej wersji oprogramowania którego używacie do paczkujących?
Jak widzę w repozytorium dużo starszą wersję użytecznego oprogramowania niż jest na stronie projektu to aż mam ochotę to zgłosić, tylko gdzie ? Czy wysłanie informacji na bugzille jest dobrym pomysłem ?
Oczywiście nie chodzi tutaj o popędzanie developerów/paczkujących bo dla własnych potrzeb każdy może użyć make install albo checkinstalla. Tylko o samą informację, że jest nowsza wersja oprogramowania i miło byłoby ją widzieć w niestabilnej/eksperymentalnej gałęzi.
sp3cu napisał(-a):
Jak widzę w repozytorium dużo starszą wersję użytecznego oprogramowania niż jest na stronie projektu to aż mam ochotę to zgłosić, tylko gdzie ? Czy wysłanie informacji na bugzille jest dobrym pomysłem ?
Zasadniczo deweloper powinien to wiedzieć z packages.qa.debian.org. W razie czego, przyjętym zwyczajem jest
wysyłanie zgłoszeń do BTS (priorytet: wishlist)
AgayKhan napisał(-a):
Ja tam sam sobie pakietuję. Mam tak teraz z k3b.
k3b 1.70~beta1 wszedł właśnie do sida , już jest w repozytoriach na razie dla amd64
http://packages.qa.debian.org/k/k3b/news/20100205T110240Z.html
Strony: 1