Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Wczoraj doszedł do mnie komp , na którym mam zamiar postawic serwer. konfiguracja :
PIII 800mhz
256MB SDRAM
10GB dysk
mam 2 kompy , mój prywatny , i ten na serwer ale niestety tylko 1 monitor , czy da rade logowac sie przez telnet/ssh na serwer z mojego kompa ?
A czemu miało by się nie dać? O ile jakoś zainstalujesz tam ssh to bezproblemowo się zalogujesz - samemu tak robię na swoim routerze domowej roboty.
instalujesz system na serwerze , instalujesz serwer ssh przepinasz monitor spowrotem do twojego kompa możesz wszystko robić przez ssh.
ok thx, a czy ktos mógłby mi dac link do jakiegos dobrego tutoriala jesli chodzi o sambe (udost. plików , drukarek itd). w necie jest tego pełno , chciałbym jakis dobry tutek.
grom120 napisał(-a):
link do jakiegos dobrego tutoriala jesli chodzi o sambe (udost. plików , drukarek itd). w necie jest tego pełno , chciałbym jakis dobry tutek.