Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
Mam problem z boot CD. Ściągnąłem wersję: debian-testing-i386-netinst.iso, nagrałem z pomocą Nero. Mój komputer, którego używałem do nagrania poprawnie bootuje, natomiast komputer do którego jest płyta poznaczona już nie.
Komputer ten to stary AMD K5 500 Mhz + 384 MB RAM, wszelkie inne płyty bootujące czyta bez większych problemów, tylko mam problem właśnie z Debianem i nie mam pojęcia jak go rozwiązać.
Pomoże ktoś?
Ostatnio edytowany przez hornet (2009-07-12 13:45:16)
Sprawdź na tym kompie na którym ma bootować czy płyta jest w 100% czytelna.
Jeśli tak to niestety musisz sprobować zassac inną wersję obrazu.
Też spotkałem się z sytuacją ze na jednym kompie plyta botoowała na drugim nie.
Tzn. jak inną? Próbowałem pierwszy obraz płyty tej z pakietami wszystkimi i również mam to samo. Płyta jest czytelna: podłączyłem drugi cdrom, załadowałem SLAX'a i podmontowałem płytę z Debianem. Czyli co, mam sobie dać spokój z Debianem?
Jaką dokladnie plytę chcesz instalowac ?
Np. http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/i38 … i386-CD-1.iso lub jej wersję netinstall. Kiedyś miałem starsza wersję i instalowałem tak... a teraz z tym gorzej.
Nie wiem jak to na dzień dzisiejszy wygląda ale jakiś czas temu te obrazy testinga wcale nie chciały bootować.
Zassaj sobie lennego.
Zainstaluj a potem zrób upgrade do testinga.
Nie ma żadnych problemów.
W ubiegłym tygodniu na kompie córki to robiłem.
Dzięki, szkoda mi tylko 3 zmarnowanych płyt Verbatima. :P
Testowe wersje obrazów działają, należy tylko trochę z opcjami startowymi pokombinować. Ostatnio to przerabiałem. Najlepiej nagrywać obrazy płytek instalacyjnych Squeeze na płytkach rw.
Opcjami startowymi? Jak nawet do wiersza poleceń nie dojdziesz... to raczej nic nie zmienisz.
Strony: 1