Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Odpalam sobie film przez xine. Oglądam i po 10 min cyklicznie od ostatniego poruszania się myszką monitor gaśnie. Czy ktoś się spotkał już z takim przypadkiem? Na początku myślałem, że to wina standardowego wygaszacza ekranu, który miałem ustawiony właśnie na włączenie po 10 min. Okazało się, że jednak nie. Przyznam, że trochę to denerwujące co 10 min poruszać myszką w celu dalszego kontynuowania seansu.
mi się tak zrobiło po ostatnim update z mplayerem, w opcjach trza było odfajkować "disable Xscreensaver" czy cuś w ten deseń
xine nie używam :p ale możesz spróbować:
xset -dpms
Patrze że z tym xine to sie lekko pomieszało w Lenny, u mnie np. rozjeżdżaja się dźwięk z obrazem ( o jakąś 1s ). Na szczęście tylko w *rmvb. Też macie taki problem ? A może sobie już z nim poradziliście ? Jeśli tak to proszę powiedzcie jak.
też tak mam w xine, ale z niektórymi filmami w formacie rmvb. mplayer odtwarza rmvb prawidłowo.