Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Też człowiek :-)

Witam wszystkich. Chciałbym się uczyć programowania w C. Jakie książki polecacie do nauki C ? Pozdrawiam!

Bicycle repairman

"Język ANSI C" - Brian W. Kernighan, Dennis M. Ritche - klasyka gatunku, napisana przez twórców C i uniksa. Polecana przez wielu ludzi i z ćwiczeniami. Ćwiczenia nie są łatwe. :)
Z resztą warto poczytać co ludzie piszą.

Członek DUG
http://allegro.pl/item531271241_jezyk_c_wskazniki_v … onalisty.html
To jest bardzo dobra książka.

matka przelozona

elektryk dyżurny

chyba mam "w głąb języka c" wyd. helion
ale "ansi c" jest chyba najlepsiejszy

Członek DUG
"W Głąb Jezyka C" o ile pamiętam, to traktuje tylko o różnych sztuczkach, etc. Ciężko tu mówić o nauce podstaw. Co do "Język ANSI C", to już IMO dużo lepszy jest "Język C Wskaźniki", ale nie potrafię powiedzieć czy akurat dla początkującego też będzie dobry. Musiałbyś zerknąć do spisu treści.

Dzięki za zainteresowanie tematem.
BiExi napisał(-a):
Piotr3ks - gdzis widzialam pdf'a "Język ANSI C" jak znajde do podzuce
BiExi: Znalazłem już tego ebook'a, ale dzięki za chęci :)
Na pierwszy rzut oka książka wygląda ciekawie, ale niestety nie mam porównania z innymi ksiażkami.
"W głąb języka C" oraz "Język C wskaźniki" niedługo będę miał, na pewno podzielę się wrażeniami :)
Ostatnio edytowany przez Piotr3ks (2009-01-17 11:04:10)

Członek DUG
Wyczerpująca lektura oczywiście z zadaniami na końcu każdego rozdziału.

Przepraszam , że dopiero dziś odpisuje.
"Język ANSI C" , "W głąb języka C" , "Język C. Szkoła programowania"
IMO bardzo fajnie napisane i na pewno dobre do nauki. Z tych książek będę się uczył.
Dzięki wszystkim za nakierowanie w temacie. Na Was zawsze można liczyć drodzy DUGowicze :D