Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak konwertować plik doc/odt do formatu pdf ? Nie pytam o to jak za pomocą jakiegoś programu (np. Open Office) uzyskać format pdf "niejawnie" -czyli mam, ale nic z tego nie wiem jak został on utworzony.. Chciałbym poznać metodę.
Jest ktoś w stanie rozłożyć to na czynniki, tzn powiedzieć do jakich postaci plik jest sprowadzany aż osiągnie ostateczną postać pdf'a ? Jakie operacje są wykonywane ?
Chcesz napisać własny konwerter?
Ściągnij i przeanalizuj specyfikację formatu PDF. Jest to otwarty standard zatwierdzony przez ISO. Specyfikację ODT również bez problemów znajdziesz w Internecie. Jedynie z DOC-iem możesz mieć kłopoty, gdyż tutaj faktycznie poza podejrzeniem źródeł dowolnego czytnika niewiele jest do zrobienia.
Nie masz ambicji pisać własnego konwertera? To po co Ci to?
"Wystarczy" przeanalizować kod źródłowy jakiegoś otwartoźródłowego konwertera, np. PDFCreatora.
Powodzenia! :]
Tak chciałem stworzyć swój, ale nie zależy mnie na tym tak bardzo .., a skutecznie zniechęciliście mnie:).
@EDIT
Czy istnieje taki program na konsolę ?
Ostatnio edytowany przez kondzio14 (2009-01-10 22:38:18)