Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2008-11-27 19:19:30

skiss - Użytkownik

skiss
Użytkownik

Powolny internet-jak wyłączyć tunelowanie.

Odkąd instaluje system pojawia się wciąż problem powolnego internetu- strona ładuje się 3 minuty..Zawsze robiłem wpis IPV4 czy ipv6 ale teraz nie pamiętam jak i gdzie to się robi, na necie nie widzę problemów z tym ale on istnieje bo nie na pierwszym komputerze tak mam..Na sieci wlan jak i wifi.Czy ktoś mógł by opisać gdzie zrobić wpis by internet chodził normalnie?

#2  2008-11-27 19:49:50

paoolo - Oldtimer

paoolo
Oldtimer

Re: Powolny internet-jak wyłączyć tunelowanie.

hee? prosim ze znakami interpukcyjnymi. zas internet chodzi i tak wlasnymi sciezkami. (a juz zalapalem o co chodzi)

Zawsze robiłem wpis IPV4 czy ipv6, ale teraz nie pamiętam jak i gdzie to się robi, na necie nie widzę problemów z tym, ale on istnieje, bo nie na pierwszym komputerze tak mam..Na sieci wlan jak i wifi.

a jaki typ lacza, jak sie podlaczasz, moze po prostu obciazony (np na blokowym) albo DNS, albo MTU, albo kij wie co?

#3  2008-11-27 20:04:15

skiss - Użytkownik

skiss
Użytkownik

Łączę się za pomocą karty Wi-fi wbudowanej w laptop lub za pomocą kabelka...Wszystko idzie dobrze prócz prędkości internetu..Normalnie mam 6 MB łącza stałego ale strony otwierają się tragicznie..Wcześniej kolega z forum pomógł mi lecz post zniknął. Było to edytowanie wpisu ( nie pamiętam gdzie ) w którym dopisywało się lnijkę i po sprawie..W Mandrivie kiedys wyglądało to tak ( networking_ipv6=no ) Lecz tu w zupełności inaczej.Chodzi o tunelowanie które spowalnia łącze..Standardowo jest ono włączone a wiele użytkownikow nie wie nawet czemu im net zamula..

#4  2008-11-28 15:49:03

Yampress - Imperator

Yampress
Imperator

http://yampress.dug.net.pl/doku.php?id=system_ipv6-off

jesli wyłączenie ipv6 ma załątwic sprawe tunelowania

Stopka forum