Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
W bazie jest 148 kont.
Serwer jabber przeniesiony na nową maszynkę, nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie.
Dodatkowo odpaliłem transport ICQ. W planach jeszcze jest MSN i AIM (na początek).
Pozdrawiam.
milyges - ja Cię proszę, wróć nie proszę, błagam, o jorge ;)
Wiem wiem, mam to na uwadze :P
jabster zaczął brzydkie rzeczy robić a na razie swojego serwera nie będę miał - ale już niedługo - chyba że mily mnie uprzedzi i na dugu wprowadzi ;)
.
Ostatnio edytowany przez mareq (2013-11-14 06:32:08)
.
Ostatnio edytowany przez mareq (2013-11-14 06:31:47)
Transport GG dalej istnieje na DUGu? Dziwnym trafem go nie mam. I nie mam jego pozycji w przeglądarce usług. W niej mam tylko IRC i VCard.
"Cofnięto Ci pozwolenie na subskrypcję obecności!" - gdzieś wygrzebałem stary adres do transportu, dodałem ręcznie i tylko tyle mnie informuje.
Ostatnio edytowany przez NIC (2010-11-11 15:51:42)
Z tego co widzę (chwilowo w AQQ) to i ICQ i Gadu-Gadu są w przeglądarce usług....
W PSI nic nie mam (oprócz vCard i IRC). Co gorsza:
gg.jid.dug.net.pl
Nawet nie ma opcji Zarejestruj, bo po Zaloguj gada tylko "Cofnięto Ci pozwolenie na subskrypcję obecności!".
Aby na pewno masz to w przeglądarce usług? Dawałeś "Odśwież"?
Widzę że mamy ciekawą zagadkę :)
Może były jakieś zmiany i mam jakieś stare konto? Dawno nie logowałem. Teraz logowałem i wywaliło transport. (sam jabber działa)
Ostatnio edytowany przez NIC (2010-11-12 17:30:12)
Na pewno mam to w przeglądarce, na PSI na Desktopie też mam i działa transport ;)
Może uda Ci się wyrejestrować gg.jid.dug.net.pl a co do tego cofnięto Ci pozwolenie... to mam to samo na transporcie GG na 2 serwerach, więc to chyba wina PSI bo np. na AQQ jest ok...
Zaraz, zaraz, zaraz!
Rozgryzłem zagadkę :)
No fajnie mieć dwa niezależne konta jabberowe na DUGu :)
nic@dug.net.pl - nie udostępnia transportu GG, ale jest vCard i IRC (chyba, nie próbowałem, może być popsute)
nic@jid.dug.net.pl - drugie, niezależne od powyższego konto.
To celowe? W każdym bądź razie rozwiązałem swój problem.
Transport GG padł? Zniknął z "Przeglądarki usług" nawet. Wnoszę o naprawienie lub stosowną informację co się stało i się stanie lub nie stanie się.
To nie kolej, brak wiceministra :P
Powinien już działać.
Kolej, wiceminister czy jabber? Bo żaden z nich nie działa... Czyli transportu GG nie ma, nawet jako usługi.
// 23.12.2010 19:15 - transport już działa, dziękuję
Ostatnio edytowany przez NIC (2010-12-23 19:17:25)
Mam takie pytanie czy stare konta zostaly przeniesione
case:
"tak" : przypominie_parametrów();
"nie" : make_konto(qluk);
;
:]
Witam, mam problem. Zalozylem sobie konto przez zakladke profil, ale albo cos nie dziala, albo niechcacy wpisalem literowke w haslo. Jest mozliwosc zmiany hasla przez portal dug.net.pl? Komunikator - Kadu, mam taki blad: "Prosze podac prawidlowe haslo dla konta jabber (rtgn@jid.dug.net.pl)"
Witam. Czy jest możliwe aby przywrócić hasło do konta jabber na jid.dug.net.pl lub usunięcie konta i ponowne założenie konta z nowym hasłem?
rtgn napisał(-a):
Witam, mam problem. Zalozylem sobie konto przez zakladke profil, ale albo cos nie dziala, albo niechcacy wpisalem literowke w haslo. Jest mozliwosc zmiany hasla przez portal dug.net.pl? Komunikator - Kadu, mam taki blad: "Prosze podac prawidlowe haslo dla konta jabber (rtgn@jid.dug.net.pl)"
Ja mam ten sam problem, nie pamiętam mojego hiper-bezpiecznego hasła ;)
Da się jakoś zmienić, bądź skorzystać z opcji przypominania hasła?
Czy są jakieś problemy z transportem gg? Już od ponad tygodnia nie mam komunikacji poprzez Psi.
Chyba masz problemy z kontem:
log napisał(-a):
2012-03-26 09:38:10 Uwaga: Login failed for bonus@jid.dug.net.pl/Psi ,[GGnumber: 6xxxxxxx]
2012-03-26 09:38:10 Usuwanie sesji dla 'bonus@jid.dug.net.pl/Psi'
Czy konto jabbera zintegrowane z profilem, czy hasło jest takie samo ?
bonus napisał(-a):
czy hasło jest takie samo ?
Z tego co pamiętam, podczas zakładania konta Jabbera ustawiasz mu hasło.