Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
hmmm napewno daje do myślenia ale kazdy może soebie z tymkojazyć co innego a artysta mógł co innego albo namalowął bo mu sie nudziło.
"Z dziełami jest tak że jak by artysta usłyszał jak się interpretuje jego dzieło to by się w grobie przewrócił"
Gdzieś kiedyś ogladałem jakiś reportaż z artysta i jak inni znawcy (rencenzenci) zaczeli sie wypowiadać co mógł chcieć osiągnąć przez to i co miał na myśli to wyszeł za kulis wyśmiał to i powiedział że zrobił to dzieło (juz nie pamietam malarz, poeta czy źeżbiarz) bo mu się nudziło :) cała prawda o dziełach :)
Ryszard napisał(-a):
(...)wyidziałem gorsze kupy(..)
To juz jest obraza. Nie wazne czy ta licytacja to zart czy nie.
radziojedi napisał(-a):
Ryszard napisał(-a):
(...)wyidziałem gorsze kupy(..)
To juz jest obraza.
nie :p o gustach się nie dyskutuje, więc jeśli ryszard uważa że to kupa, to nie można mu zabronić tak mówić. właściwie to zadaniem sztuki jest nie tyle tworzenie rzeczy pięknych, ile wzbudzanie jak najszerszej gamy interpretacji. artysta patrząc na was i widząc, że kłócicie się o to, co przedstawia jego dzieło (w tym przypadku: czy jest to gówno, czy też nie) byłby prawdziwie zachwycony.
Sztuka nie musi rodzić wyłącznie tych pozytywnych emocji.Film to też sztuka!!budzi groze,radość,smutek..tak samo obrazy.np.znany obraz "krzyk" Muncha ( http://student.agh.edu.pl/~pelc/krzyk.jpg) -chyba nie budzi zbyt pozytywnych/radosnych odczuć?:P
djjanek napisał(-a):
dlaczego na komputer mowimy komputer?
Ja mówię złomputer :)
Dlaczego na spodnie mówimy spodnie a nie wierzchnie ??
ja kiedys mocno zadumałam się nad nazwą "sklep',że np"idę do sklepu" co wlasciwie znaczy ten wyraz?Ale jakoś przerzucilam sie na powazniejsze filozofie:P
Trin napisał(-a):
ja kiedys mocno zadumałam się nad nazwą "sklep',że np"idę do sklepu" co wlasciwie znaczy ten wyraz?
proszę bardzo, oto etymologia tego słowa
Wyraz sklep pochodzący od czasownika sklepić początkowo oznaczał ‘sklepienie’, a także ‘piwnicę, pomieszczenie, w którym sklepienie było niskie’. Mniej więcej od XVII wieku wyraz sklep zaczął być używany w znaczeniu ‘pomieszczenie, najczęściej małe, w którym przechowuje się towary przeznaczone do sprzedaży’ i stąd wywodzi się dzisiejsze użycie tego słowa.
(btw: porównajcie rosyjski магазин i polski magazyn :])
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-10-08 23:22:41)
Dla mnie sztuką jest CKMmagazine:) Mają tam bardzo ciekawe artykuły POLECAM!!!!:xD Ale sztuka to pojęcie względne dla każdego sztuką może być coś innego:P
djjanek napisał(-a):
sp3cu tworzysz nowa sztukę :)
No pewnie, i będę doceniony dopiero po śmierci - jak większość bohaterów romantycznych ;))
to tez jest sztuka bez pierdu pierdu czy ktoś nazwie to kupą lub esesencją neosztuki czy elita świetych (bobożnych )powie nie or yes yes yes dalej
Gunther von Hagens - Plastynacja zwlok
Ostatnio edytowany przez Ryszard (2008-10-08 21:14:16)
Ryszard napisał(-a):
Gunther von Hagens - Plastynacja zwlok
no gościu jest ostry, swoją drogą facet wnosi wielki wkład do znajomości ludzkiej anatomii.
a w CKM to raczej się chyba ogląda obrazki niż czyta artykuły?
offtop twój weekend też są obrazki i inne maśći tego typu to też jest sztuka zrobic tak wykwintne zdjecie
Ryszard napisał(-a):
offtop twój weekend też są obrazki i inne maśći tego typu to też jest sztuka zrobic tak wykwintne zdjecie
ta
ja wam wrzuce kiedys mojego naszkicowanego tuxa-to jest sztuka!!sprzedam wam oryginał:)
wole z myszką pani tuksową supertuxa juz widziałem