Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak w temacie - sztuka jest szutka:)
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem& … =270284369565
to chyba do tematu humor ?
nie stać mnie :/
masz coś tańszego? bo kredkę ma niezłą :)
Rumi napisał(-a):
to chyba do tematu humor ?
na sztuce sie nie znasz:)
...i niestety nic tanszego nie ma:)
Fakt faktem, to troche taki eksperyment. Ten "obraz" umiescilem w dziale SZTUKA i jest jednym z najdrozszych. Niewazne co umiesze w jego opisie, ogladalnosc tego rosnie z minuty na minute:)
Drugi fakt, to AppleStore wypuscilo nie tak dawno aplikacje, ktora po instalacji (bodajze) w iPhonie wyswietlala komunikat: "Jestes bogaty" (czy cos w tym stylu). Nic wiecej. Aplikacja kosztowala 999dolarow. I znalazla 4 kupcow:)
Co jak co... spoleczenstwo jednak dziwne jest:)
Ostatnio edytowany przez radziojedi (2008-10-07 17:03:51)
za pare lat,jak bede bogatą milionerką,żoną sławnego informatyka,przejmę google i parę piłkarskich klubów,będę mieć własne akcje w microsofcie,i będę ubezpieczona finansowo do końca życia,a w garażu będe mieć 2 lexusy,1 astona martina na specjalne okazje,i jakiegoś wypasionego oldsmobile'a ze skórzaną tapicerką,oraz letnią rezydencje na karaibach*,to postawie na tego młodego człowieka kupe kasy,i będe inwestować w rozwój jego talentu.
*-w przypadku niespełnienia choćby 50% z w/w wymagań,z calym szacunkiem-nie dam ani złotówki:D
;-)
Trin to kup tak z 51% tych akcji MS i się go na Open Source przestawi
radziojedi napisał(-a):
Jak w temacie - sztuka jest szutka:)
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem& … =270284369565
Rysunki syna to rzecz bezcenna, a ty za tak niską cenę wystawiasz? Bym kupił, wybacz, ale nie mam drobnych przy sobie :)
Buahah,ostatni post mnie rozbroił.
no własnie,przejme microsoft,przerzucimy go na stuprocentowy open source,zatrudnie kumpli z DUGa jako programistów.I za pare lat już nikt nie będzie pamiętał o starym dobrym MS ;D
sal_i:robimy zrzute na te akcje??
Ostatnio edytowany przez Trin (2008-10-07 19:44:28)
ależ to święta prawda,czysta prawda,szczera prawda!!!
Programiści z MS chyba sie zbytnio nad tym kodem nie napracowali ;D
Trin napisał(-a):
.....starym dobrym MS... ;D
Ale po co od razu takie mocne słowa :)
Coś podobnego takie ala abstrakcje na rynkach sa w cenie i nie zart wyidziałem gorsze kupy na wystawch za miliony dolców
Ryszard,tak jest.Ale to są kupy doroslych,znaczących ludzi,ważnych w świecie sztuki,potomków/potomkiń znanych osób,no wiesz..Arystokracja ma świra na punkcie takich bazgrołów.
A to dlatego że są unikalne.
Piotr3ks:wybacz.
Trin Przeciez to ty miałaś za bogatego informatyka wyjść! Ja ani informatykiem nie jestem, ani tym bardziej bogatym więc raczej odpadam z konkurencji. W miarę możliwości mogę się dorzucić, ale na ile się to przyda to nie wiem.
Tak czy siak liczymy na Ciebie!
Ps. Ja mogę coś nabazgrac za milion dolców, bedzie na te akcje MS.
Ostatnio edytowany przez sal_i (2008-10-07 20:57:43)
Trin napisał(-a):
Ryszard,tak jest.Ale to są kupy doroslych,znaczących ludzi,ważnych w świecie sztuki,potomków/potomkiń znanych osób,no wiesz...
O kim mówisz że był niby ważny i znaczący? Van Gogh, Monet, Malewicz (ten to **** rządzi), a może Picasso? Zdecydowana większość słynnych malarzy to były chodzące beztalencia (sam ładniej od nich maluję i znam multum osób którym do pięt nie dorastają), a dopiero po wielu latach po ich śmierci jakieś tumany doszukały się w ich obrazach jakichś ukrytych walorów i stwierdziły ich nadzwyczajną wartość. Jak dla mnie zdecydowana większość malarzy oraz innych artystów takich jak poeci i rzeźbiarze to nic nie znaczący ludzie którzy do niczego się nie nadają, ale coś im na psychę wali i się biorą za artystowanie.
owca,czuję bunt.Ale ja też wolę sztukę interpretowalną od bohomazów.
o własnie impresonizm tu sie teraz wkrada tez kupy ale za to dochodowe sztuka to sztuka tak samo jak w muzyce i basta
lub tani produkt made in china no niestety w sztuce to sa do bani
zatrudnie kumpli z DUGa jako programistów
aaaajjjajajaja to będzie katastrofa xd
Trin napisał(-a):
zatrudnie kumpli z DUGa jako programistów
a znajdzie się dla mnie stanowisko konserwatora powierzchni płaskich?
podobno ktorys z znanych krytykow postanowil kiedys zrobic sobie zart z swoich kolegow i wystawil pochlebna opinie obrazowi ktory dal do namalowania malpie, obraz ten zaczol zbierac dalsze bardzo pozytywne recenzje (oczywiscie nikt nie wiedzial ze autorem tego dziela nie jest czlowiek) ... zatem nie liczy sie dzielo, autor ale _recenzja_ (przynajmniej ta jedna od kogos komu srodowisko krytykow sie nie odwarzy przeciwstawic)
dlaczego na komputer mowimy komputer? albo łyżka to łyżka? to tylko umowne nazwy tak jak arcydzieło czy artysta. i tuttaj bercik napisał trafnie że to zależy od nas. Jak ktoś nawet nasra na środku ulicy i ktoś ważny zacznie uważac to za arcydzieło to tak będzie.