Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2008-10-06 20:31:28

figa - Użytkownik

figa
Użytkownik

Vista - nie otwieraja się strony po zainstalowaniu Kaspersky

Po zainstalowaniu antywirusa Kaspersky przestały otwierać się strony w przeglądarce. Połączenie chyba jest bo Skype działa jest zielona ikonka czyli status aktywny.
Nie znam visty a chcę pomóc  rozwiązać ten problem. Ma ktoś jakieś sugestie gdzie szukać.
Zaczęłam od wyłączenia firewala ale brak efektu dalej strony się nie otwierają. :(

#2  2008-10-06 21:43:00

skotx - Członek DUG

skotx
Członek DUG

Re: Vista - nie otwieraja się strony po zainstalowaniu Kaspersky

Widocznie kaspersky coś blokuje. Jak wszytko działa ok bez kasperskiego to wiadomo w czym problem.

Ostatnio pierwszy raz siadłem na viscie u kumpla żeby mu coś zainstalować to z 5 minut szukałem jak tam usunąć niepotrzebne oprogramowanie hehe System nie do użytku jak dla mnie, tzn odzwyczaiłem się od zbędnego klikania.

Jeśli mam wysłuchiwać czyichś poglądów, to niech będą one wypowiedziane w formie twierdzącej, wątpliwości sam mam dosyć.

#3  2008-10-07 09:45:57

ba10 - Członek DUG

ba10
Członek DUG
Serwis

figa napisał(-a):

Po zainstalowaniu antywirusa Kaspersky przestały otwierać się strony w przeglądarce. Połączenie chyba jest bo Skype działa jest zielona ikonka czyli status aktywny.
Nie znam visty a chcę pomóc  rozwiązać ten problem. Ma ktoś jakieś sugestie gdzie szukać.
Zaczęłam od wyłączenia firewala ale brak efektu dalej strony się nie otwierają. :(

Sprawdz czy masz połączenie z netem poprzez wysłanie pinga np. :

Kod:

ping onet.pl

Przejżyj restrykcje jakie są w Kasperskim. Zobacz co jest blokowane np. czy może nie jest czasem blokowana przegladarka internetowa. Niestety nie wystarczy "tylko" zainstalować program trzeba go też skonfigurować. Poczytaj manuala od Kasperskiego.

"Jeżeli chcesz się nauczyć Linuksa, to pierwsze co musisz zrobić to odrzucić wszelkie przyzwyczajenia wyniesione z poprzedniego systemu. Twoja wiedza jest o tyle zgubna, że daje Ci poczucie że coś jednak wiesz — jednak w kontekście Linuksa prawdopodobnie nie wiesz jeszcze nic." Minio
Mój Blog, a później Tańczymy ;)

#4  2008-10-07 12:24:40

Ryszard - Piwo DUG

Ryszard
Piwo DUG

nie wiem czy to az tak wazne kumpel ma orginalna viste i zadnego programu antywirusowego juz od roku tak śmiga
pobiera tylko aktualizacje od producenta vista amd64 i zadnych problemów muli szarpie i inne tege typu

http://img196.imageshack.us/img196/3770/freebsde.jpg

#5  2008-10-07 13:59:08

radziojedi - Gambini

radziojedi
Gambini

bo vista bardzo fajna jest!:)
a tak na serio, to pewnie i xp dobrze by chodzilo, gdyby sie wchodzilo tylko na np. wp.pl

"Given enough eyeballs, all bugs are shallow"
Eric Raymond, The Cathedral and the Bazaar: Musings on Linux and Open Source by an Accidental Revolutionary

#6  2008-10-07 18:29:37

Bodzio - Ojciec Założyciel

Bodzio
Ojciec Założyciel
Serwis

Przepraszam, czy mogę się do wątku podłączyć ?? - nie warto zakładać nowego.

Ad rem... kumpel na Viście jak podłączył słuchawki, i nie wyłączyły się głośniki w laptopie. Gdzie to zmienić ? Czy uaktualnić sterownik audio ?

Debian jest lepszy niż wszystkie klony
Linux register users: #359018
http://www.freebsd.org/gifs/powerlogo.gif
Beskid Niski

Stopka forum