Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
znacie się na sieciach to pewnie wiecie: Skąd wiadomo w jakim kraju mam podłączony komputer do Internetu i czy można to obejść?
Spróbujcie np. obejrzeć taki film na YT:
http://youtube.com/watch?v=qiV-5RUo9iA
http://proxy.net.pl/index.html
Na tej stronie masz narzędzie: "wejdź z proxy" - skorzystaj z niego.
Ewentualnie możesz sobie w ustawieniach przeglądarki wpisać ręcznie któreś z wybranych proxy.
davidoski napisał(-a):
znacie się na sieciach to pewnie wiecie: Skąd wiadomo w jakim kraju mam podłączony komputer do Internetu
my, azhagowie, wprawdzie się nie znamy, ale wiemy, że IP są przypisane do konkretnych krajów/regionów
Wszedłem, ale mi pokazuje że mam wyłączone skrypty Java albo starą wersję FlashPlayera. Mniejsza zresztą o sam film.
Bardziej chodzi o to, że to wygląda na cenzurę treści w Internecie.
Pozdrawiam
davidoski napisał(-a):
Bardziej chodzi o to, że to wygląda na cenzurę treści w Internecie.
Obejrzałem (mniejsza z tym jak ;]). Film może podpadać pod propagowanie treści faszystowskich, co w Polsce jest zabronione.
To bym rozumiał, pytanie tylko kto decyduje o tym jaka treść jest dozwolona a jaka zabroniona - czyli kto jest Cenzorem...
Chociaż w sumie jeśli się jest właścicielem strony to można sobie z niej usuwać co się chce i nie jest to wtedy cenzura tylko administrowanie. Cenzura byłaby wtedy gdyby ktoś obcy decydował o treści danej strony.
Pozdrawiam
No właśnie o to chodzi, że nie można obejrzeć, bo jest zablokowane:
BiExi napisał(-a):
cos ten link do YT nieteges
dlatego patrz by' azhag -> to jest administrowanie, nie cenzura. Tu zadziałało prawo, propagowanie treści faszystowskich, lub tylko ocierających się o nie jest zabronione w większości państw demokratycznych, nawet w Niemczech.... może przede wszystkim w Niemczech.
Jeżeli chodzi o filmy propagujące treści brunatne i czerwone, to one akurat mają się bardzo dobrze (mimo iż są odpowiednie paragrafy). Natomiast często są wywalane filmy mające treści monarchistyczne względnie reakcyjne.
Lorenzo napisał(-a):
Jeżeli chodzi o filmy propagujące treści brunatne i czerwone, to one akurat mają się bardzo dobrze (mimo iż są odpowiednie paragrafy). Natomiast często są wywalane filmy mające treści monarchistyczne względnie reakcyjne.
No i to jest prawdziwy problem.
Youtube sucks. Przez tą technologie i spamerów net się zaciska :P
Eeee, większość ruchu sieciowego ty chyba p2p, a nie filmy flashowe.
większość ruchu sieciowego to spam botnety itd
czechu napisał(-a):
większość ruchu sieciowego to spam botnety itd
Czy mógłbyś podać źródło tych informacji?
Spotkałem się z zupełnie innymi ocenami, np.:
http://www.idg.pl/news/138191_2.html
"Szacunkowo od 50 do 80 procent ruchu w Sieci jest wynikiem pobierania nielicencjonowanych plików multimedialnych"
Strony: 1