Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

elektryk dyżurny

Bodzio: aha, czyli te wszystkie wiewiórasy udaje ci się tak fajnie cyknąć, bo one lecą na twoje orzechy, tak? :p
azhag: ta, zwłaszcza jak rozbije tą ławkę z bańki. bruce-lee, kung fu i karate miszcz :] z tego mozna się tylko śmiać, no bo co...
zimzum: prawda, już nawet samym polakom coraz mniej się opłaca jeździć na wakacje do polski :]

Oldtimer

massarnia ta wiewiorka, fajnie sie jej ogon ulozyl, i tak wyrazisty, moznaby rzec kolor :D
edit: ale tam jakis motion blur zrobiles? czy tak dobrales wartosci przeslony? bo lekko rozmazana jest cala reszta
Ostatnio edytowany przez paoolo (2008-11-16 22:06:33)

Ojciec Założyciel
Przesłona, - blura nie ma. Ostrzenie było w punkt. Jedyne co, to kora była lekko przyciemniana.
rychu - za pozowanie trzeba jakoś płacić :)

Piwo DUG

Te zdjęcia z Skandynawiiiiii są zajebiśćie cool
A Sobieszowo wypasior byłem cztery razy Rychu

Wredotka

ale śliczna ta wiewiórka,Bodzio,respekt!jedna z najlepszych:]

Ojciec Założyciel
A jak Wam się taki straszny zwierz podoba ? Jest po obiadku, najpierw ssał matkę a teraz sobie odpoczywa :

Wredotka

Jeeejciu,podoba sie,podoba a jakże:)
piękny,widać że ma miękką sierść jeszcze.
żeby nie powiedzieć:zajebisty;]

Użytkownik

"kon jaki jest kazdy widzi"

Imperator

odpoczywa na zawołanie fotografa :). patrzy prosto w bagnet aparatu az miło.

Admin łajza

a propos wiewiórek :)

Bicycle repairman

Czy ktoś się może orientuje ile można wziąć za obfotografowanie imprezy, np. balu mikołakowego dla dzieci? Impreza ma trwać ok 2h.

Piwo DUG

za dwie fotki dzieciakow w szkole wyglada tak 15 zeta małe i duże kolejne dwa zdjecia średńie i duze z ramką 30 zł
A dwie godziny hmmm moze i być 100 lub 200 zł na ślubach kasują 400 zł lub ciut więcej sama natomiast wizyta do albumu w zakładzie około 600 zł Kamerowanie za 20 minut z masteringiem 100 zł cała impreza nawet około 600-700 (wraz cykańiem fotek)
to tyle
reboot
Ostatnio edytowany przez Ryszard (2008-11-24 11:20:06)

Ojciec Założyciel
Pocztówkowe w szkole ok 15 zł za sztukę. Najlepiej z komitetem rodzicielskim ugadać, wtedy szkoła się nie wtrynia, bo zazwyczaj szkoła ma już swojego fotgrafa, który dyrektorowi dolę odpala.
Sama sesja w kościele ok 800 zł + ekstra za plener.
Tak jest u nas

Pan inż. Cyc

Ryszard: dumpingowe te ceny jakies.
czadman: normlanie to >=500, ale z drugiej strony glupio tak na dzieciakach zerowac, choc z czegos treba zyc.
Bodzio: true, o ile nie wiecej niz 800 zazwyczaj na sluby trzeba liczyc 1500 i nawet wiecej za fotografa, a nieraz taki fotograf to dupa zbita.

Ojciec Założyciel
Ale u nas takie ceny chodzą, bo fachowych "fotografów" na pęczki. Fakt, jest dwa trzy znane nazwiska i oni biorą jak piszesz, ale zamówieni na pół roku do przodu.
Ja robiłem u kuzyna w kościele za darmoche i takie wyszły

Pan inż. Cyc

Hehe, ale sprzet w takim wypadku musi na siebie zapracowac, wiec ceny np 200-300 to jedynie dla znajomych mozna miec.
Bodizo, pierwsze ma troche zaciepla barwe no i ten koles z tylu kima sobie ;D Ale ladne wyszly choc te badyle Ci sie wpchnely w rogach ;)

Ojciec Założyciel
WB był z młodymi ustalany, bo był kolega młodej i też pstrykał, no i na wszystkich wyszły im czerwone gęby - za zimne. Jak im się takie WB podoba to tak mają. A ten koleś śpiący z tyłu to ojciec młodej - dziwisz się ? :D
Krzaki w kadrze ? - no wiem - nie byłem sam, a z drugiej strony kamerzysta. I tak dobrze, że nie wchodziliśmy sobie w kadry :)

Imperator

Bodzio co za obiektywa miałes do tego prstykania kościelno - slubowego?

Pan inż. Cyc

Hehe wiedzialem ze ten sloik, jest swietny jak na swoja cene. Bodzio, ale czy ja mowie ze zrobiles niefajne fotki? :] Tak tylko sie czepiap proforma :P

Bicycle repairman

Członek DUG

Ojciec Założyciel
owca napisał(-a):
Jak można dać tyle pieniędzy za obiektyw!?
widzisz, każdy ma jakiegoś pierdolca :)
ten też kupiłem