Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Zainstalowalem sobie temat industrial do gtk lecz nie zmieniałem tematu a mimo to po restarcie zmienił mi sie kursor myszki na biały :-' do tej pory miałem ładny czarny.
Jak zmienia się kursor?
W KDE Centrum sterowania -> Urządzenia peryferyjne -> Mysz, zakładka "Motyw kursora"
Pozdrawiam
ups... nie wiedziałem sorki, ale to przez to że na stronce www.kdelook.org w "Themes/Styles" jest poddział GTK 1.x, nie przyglądałem się dokładnie komentarzom, a te G z przodu mogło mi dać do myślenia ;P
Ehh gapa ze mnie nie napisalem że mam fluxa.
http://forum.fluxboxpl.org/viewtopic.php?pid=178#p178
lub dla wszystkich po debianowemu:
update-alternatives --set x-cursor-theme /ścieżka/do/kursora
(jako root, oczywiście)
Np tak:
apt-get install comixcursors crystalcursors
Tera zróbta dowiązanko
ln -s /etc/alternatives/x-cursor-theme /usr/share/default/index.theme
i jadymy z mychą
update-alternatives --config x-cursor-theme
Gotowe
O ja głupol :]
Dzieki już po kłopocie.
Czy da rade jakos klienta poczty zrobić domyslnie?
korbol: zainstaluj galternatives i uruchom z roota :)
Fajny bajer ułatwiający życie ten galternatives, dzięki ale jak nim klienta poczty dodać to ja nie wiem.
Haloooooo, jeżeli nie da się czegoś takiego zrobić to proszę o informację :)
Ok, pomerdało mi się, w alternatywach można ustawić przeglądarkę, nie klienta poczty.
Chociaż jakby się wgłębić to może...
W programach w niektórych miejscach pomocy czy gdzieś indziej są linki z adresami mailowymi. Widomo w windowsie po kliknieciu takiego otwieraja sie w domyslnym kliencie poczty a co z linuksem? Czy tytm najmuje si ejakaś zmienna systemowa?
wiadomo że w firefoksie można to sobie magicznie w pewnym pliku ustawić ale to dziłla tylko w firefoksie. Juz kiedyś sie zastanawialem po co to całe utrudnienie lecz nikt sie nie wypowiedział :)
Utwórz w którymś z katalogów ze zmiennej $PATH symlink o nazwie np. klient-email wzkazujący na jakiegoś klienta poczty i w każdej aplikacji jak klienta poczty daj właśnie klient-email. Jak będziesz chciał zmienić klienta poczty to wystarczy wyedytować ów symlink.
Właśnie na takiej zasadzie działa system alternatyw w Debianie (chyba nawet możesz to dodać właśnie w alternatywach, a nie w $PATH).
PS. Nieco odbiegliśmy od kursora i środowisk graficznych. ;)
PS. Nieco odbiegliśmy od kursora i środowisk graficznych. ;)
ale tylko troszkę :] zmieniłem temat więc wszystko gra i nie sensu zaczynać nowego wątku.
Orientujesz sie może w jaki sposob różne aplikacje wywoływują klienta poczty? (ja sie natych zmiennych raczej nie znam).
Utwórz w którymś z katalogów ze zmiennej $PATH symlink o nazwie np. klient-email wzkazujący na jakiegoś klienta poczty i w każdej aplikacji jak klienta poczty daj właśnie klient-email.
Nie bardzo wiem jak to się robi i jak w każdej aplikacji mialbym to ustawić gdyż aplikacje nie dają takiej możliwości.
Się dowiedziałem że ustawienie domyślnego klienta poczty to sprawa jak to ktoś napisał "Desktop Environment", którym to flux nie jest w przeciwieństwie do KDE czy Gnome :-/
Strony: 1